Cele mai bune aplicații meteo gratuite care arată precis starea vremii din România

Top cele mai bune aplicații meteo gratis în 2024 pentru telefon Android și iPhone, care arată precis vremea din România.

Pe Magazin Play și App Store se găsesc nenumărate aplicații meteo, unele gratis și altele contra cost.

Să găsești cea mai bună aplicație meteo gratis 2024, care să arate vremea pe ecran precis în orice localitate din România și care să-ți satisfacă toate exigențele nu este ușor, dar mai ales se pierde timp cu căutarea și încercările.

Din păcate, multe aplicații meteo nu se actualizează constant cu informații noi despre starea vremii și pot afișa informații greșite.

În acest articol găsești cele mai bune aplicații meteo gratis pentru Android și iPhone, care arată starea vremii în mod corect și precis în România, astfel știi dacă trebuie să iei umbrela sau să te îmbraci gros când ieși la plimbare.

Citește și: Aplicații GPS offline.

Weawow, cea mai bună aplicație meteo gratis în 2024

Weawow este una dintre cele mai bune aplicații meteo gratis și fără reclame de publicitate.

Am testat aplicația mai multe zile și pot spune că arată foarte precis starea vremii și prognoza meteo pe următoarele zile.

Interfața grafică este simplă și foarte intuitivă, practic toate informațiile de care ai nevoie le poți accesa rapid doar derulând în jos.

În funcție de starea vremii sunt afișate poze de fundal frumoase, care reflectă starea vremii din locul în care te afli.

În plus, folosind motorul de căutare (pictograma cu lupă) poți să vezi starea vremii din orice oraș din lume.

Aplicația oferă prognoza meteo pe următoarele 24 de ore sau pe următoarele 10 zile și poți afla în timp real temperatura simțită, viteza vântului, presiunea atmosferică, umiditatea aerului, răsăritul și apusul soarelui, fazele lunii și multe altele.

Poate cea mai importantă caracteristică este faptul că poți schimba cu ușurință furnizorul prognozei meteo, astfel poți alege între NWS (NOAA), Meteo France, AEMET, MET Norway, Apple Wheater Dark Sky și multe altele.

În acest fel, dacă un furnizor de prognoză meteo nu este precis, îl poți înlocui cu altul rapid.

Pe lângă toate aceste caracteristici enumerate mai sus, aplicația pune la dispoziție și numeroase widget-uri de diferite dimensiuni, astfel, dacă adaugi unul pe ecranul telefonului, poți vedea rapid prognoza meteo fără să mai deschizi aplicația.

Aplicația Weawow este în totalitate gratuită și fără reclame de publicitate.

Ca să instalezi gratuit aplicația meteo Weawow pe telefon Android accesează aici Google Play. Pentru iPhone și iPad accesează App Store aici.

Yahoo Meteo, aplicație meteo fără reclame

Yahoo Meteo este o aplicație meteo bună și gratuită pentru Android și iPhone, care arată starea vremii corect și precis, cu o interfață curată și plăcută și ușor de utilizat.

Accesul la toate datele meteo pe care le oferă aplicația se face foarte simplu doar derulând pagina în jos.

Implicit, aplicația meteo Yahoo arată prognoza și starea vremii din locația ta, dar, dacă apeși pe pictograma ”+”, poți adăuga alte orașe, astfel, printr-o simplă glisare la dreapta, poți vedea vremea din localitățile adăugate.

În ciuda faptului că oferă numeroase informații diferite despre vreme, rezultă una dintre cele mai simple aplicații meteo gratuite.

În plus, chiar dacă scrie pe Magazinul Google Play că aplicația conține anunțuri, nu există bannere publicitare (deocamdată) care să deranjeze utilizatorii.

O caracteristică interesantă este schimbul continuu de fundaluri preluate de pe Flickr, care arată imagini ale orașului care te interesează și care reflectă starea vremii.

Yahoo Meteo, în afară de prognoza meteo, mai oferă diferite informații despre starea vremii din orice localitate din lume, cum ar fi viteza vântului și presiunea atmosferică, umiditatea, starea vremii în următoarele zile și multe alte informații despre vremea din România.

Ca să încerci Yahoo Meteo pe telefoane Android accesează acest link aici. Pentru iPhone click aici.

Citește și: Aplicație de numărat pașii.

Prognoza meteo, aplicație meteo gratis care arată starea vremii precis

Una dintre cele mai bune aplicații meteo gratis pentru Android, conform opiniilor utilizatorilor din România publicate pe Google Play, este Weather Forecast.

În prezent, are peste 165 de mii de evaluări cu o medie de 4,7 stele din 5.

Aplicația pune la dispoziție informații meteorologice din zona în care te afli sau din orice localitate din lume.

Interfața grafică este plăcută și ușor de înțeles, toate informațiile meteorologice se pot accesa rapid cu doar o atingere.

Pe lângă informațiile despre starea vremii, aplicația pune la dispoziție și informații despre umiditate, forța și direcția vântului, distanța de vizibilitate, presiunea atmosferică, ora la care răsare și apune soarele și multe altele.

Poți să consulți prognoza meteo pentru următoarea oră, pe următoarele 24 de ore sau prognoza meteo pentru următoarele 10 zile.

Aplicația pune la dispoziție și unele widget-uri frumoase care arată ceasul și vremea pe ecran. Pentru instalare pe telefon Android apasă aici.

Aplicație pentru vreme în România, Vremea locală

Una dintre cele mai bune aplicații meteo care arată precis starea vremii în România este ”Vremea locală”.

În prezent are o medie de 4,8 stele din 5 din peste 27.000 de recenzii.

Interfața grafică este foarte frumoasă și ușor de înțeles.

Inițial aplicația arată starea vremii din locația unde te găsești, dar dacă apeși pe butonul + din colțul dreapta sus, poți să adaugi și alte locații, care se pot accesa rapid glisând panourile.

Aplicația ”Vremea locală” arată condițiile meteorologice pentru următoarele 24 de ore din oră în oră, dar și prognoza meteo pe următoarele 10 zile.

În plus, aplicația mai oferă și informații despre umiditate, vizibilitate, viteza vântului, presiunea atmosferică, ora la care răsare și apune soarele, radar și multe altele.

Dacă dorești, aplicația pune la dispoziție unele widget-uri frumoase, care se actualizează în timp real, astfel poți să vezi starea vremii direct pe ecran fără să deschizi mereu aplicația.

Pentru instalare pe telefon Android de pe Magazinul Google Play apasă aici.

Live Weather, aplicație pentru vreme

O altă aplicație meteo gratuită pentru Android, cu o interfață frumoasă și care arată precis starea vremii în Romania este ”Live Weather”.

Inițial aplicația arată prognoza vremii din locul unde te afli, dar poți să adaugi și alte locații, astfel poți să vezi starea vremii din orice localitate din lume.

Interfața este ușor de înțeles și arată prognoza vremii pentru următoarele 24 de ore și pentru următoarele 10 zile.

În plus, mai arată și alte informații utile, cum ar fi umiditatea, viteza vântului, șansele de ploaie și multe altele.

Aplicația prezintă anunțuri de publicitate, dar, dacă dorești, se poate cumpăra o versiune ”PRO” fără reclame. Pentru instalare pe telefon Android apasă aici.

Vremea locală, o altă aplicație meteo bună

„Vremea locală” este o altă aplicație pentru prognoze meteo, care oferă informații esențiale despre starea vremii din România.

În prezent are 4,9 stele din 5 din peste 300.000 de recenzii.

Aplicația îți oferă prognoze meteo precise în timp real pentru următoarele 24 de ore, precum și o perspectivă detaliată pentru următoarele 10 zile.

În plus,  include date despre temperatura pe fiecare oră, viteza și direcția vântului, presiunea atmosferică, umiditate, indicele UV, calitatea aerului, ora răsăritului și a apusului, și multe altele.

Poți să consulți harta radar inclusă pentru a verifica cu ușurință starea vremii locale.

O altă caracteristică interesantă și utilă este sistemul de alerte în timp real pentru vreme nefavorabilă și dezastre naturale, care îți oferă protecție anticipată.

Aplicația dispune și de un manager de orașe, care îți permite să adaugi, să elimini sau să ordonezi orașele în funcție de preferințe.

Indiferent de destinație, cu „Vremea locală” vei fi întotdeauna pregătit.

Ca să instalezi gratuit aplicația meteo ”Vremea locală” pe telefon Android accesează aici Google Play.

Lasă un comentariu