Aplicații de editat poze gratis pentru Android și iPhone

Cele mai bune aplicații de editat poze gratis pentru telefon Android și iPhone în 2024.

Vrei să-ți faci fotografiile făcute cu telefonul mai atractive?

Poți să folosești o aplicație de editat poze gratis, astfel îți faci fotografiile mai interesante și captezi atenția persoanelor care îți urmăresc activitatea pe social media.

Te întrebi care sunt cele mai bune aplicații de editat poze gratis pentru Android și iPhone? Le găsești în acest articol!

Snapseed

Aplicații de editat poze pe telefon gratis
Aplicații de editat poze pe telefon.

Snapseed este o aplicație de editat poze gratuită, dezvoltată de către Google, care include o gamă largă de funcții și o interfață intuitivă.

Este una dintre cele mai bune aplicații gratuite de editare foto și oferă o serie de filtre prestabilite, dar spre deosebire de majoritatea aplicațiilor de acest tip, poți personaliza aceste filtre și chiar poți crea propriul filtru fotografic de la zero.

De asemenea, Snapseed include toate instrumentele clasice de editare poze, cum ar fi decupare, rotire, redimensionare, rame, text, viniete și corectarea clarității.

Snapseed oferă și o funcție foarte utilă, mascare de precizie, care îți permite să schimbi adâncimea câmpului pentru a estompa fundalul și să pui în evidență elementele din prim-plan.

În plus, această aplicație de editare poze salvează istoricul modificărilor, astfel încât să poți modifica oricând modificările anterioare.

Aplicația Snapseed se poate instala pe dispozitive Android sau iPhone. Pentru download pe Android apasă pe acest link, pentru Iphone apasă aici.

Pixlr Photo Editor

Editare poze gratis pe telefon cu aplicația Pixlr
Editare poze gratis pe telefon cu aplicația Pixlr.

Pixlr este o aplicație de editat poze care oferă utilizatorului mii de funcții, utilități și efecte, cu care poți adăuga o notă personală fotografiilor tale de pe dispozitivul mobil.

Aplicația Pixlr, pe lângă faptul că permite modificările tipice de bază, precum redimensionarea, rotirea sau decuparea unei fotografii, îți să efectuezi și unele editări unele mai avansate, cum ar fi reglarea culorii, eliminarea efectului ochilor roșii sau reglarea luminozității și a contrastului.

Iată care sunt cele mai importante opțiuni pe care le oferă această aplicație de modificat poze:

  • Crearea de colaje foto cu o gamă largă de teme, fundaluri și distanțare.
  • Poți să adaugi scris pe poze folosind cele mai frumoase fonturi disponibile.
  • Balansarea culorilor cu corecție automată.
  • Alinierea și unirea diferitelor fotografii cu expunere dublă.
  • Stilizarea imaginii ca desen de creion, schiță de pix, poster și multe altele.
  • Îmbunătățirea selfie-ului cu instrumente simple pentru a îndepărta petele și ochii roșii sau pentru a vă albi dinții.
  • Pozele modificate se pot distribui rapid și ușor pe Instagram, Facebook, Twitter sau prin e-mail.

Aplicația Pixlr o poți descărca gratuit de pe Magzin Play (Android) sau App Store (iPhone).

PicsArt AI

Picsart AI - una dintre cele mai bune aplicații de editat poze pe telefon cu inteligența artificială
Picsart AI – una dintre cele mai bune aplicații de editat poze pe telefon cu inteligența artificială.

PicsArt este una dintre cele mai cunoscute aplicații de editare poze pentru Android și iPhone (există și în versiunea pentru Windows, dar este o versiune – cel puțin până acum – mai limitată decât cea pentru smartphone-uri).

Cu PicsArt este posibilă editarea unei poze în mai multe moduri, începând din momentul fotografierii cu instrumentul de fotografiat inclus în aplicație, unde se pot suprapune efecte optice (lens flare), linii luminoase de diferite tipuri, margini sau diverse elemente grafice. Pentru toate se poate ajusta nivelul de transparență.

Aplicația PicsArt oferă o gamă largă de filtre, unde ai cu adevărat totul la dispoziție, de la schiță (în care fotografia este transformată într-un desen) la HDR, de la posibilitatea de a varia culorile până la alb și negru, de la posibilitatea de a estompa (sau a pune în evidență) o parte din poză.

Există, de asemenea, o secțiune specializată pentru îndepărtarea imperfecțiunilor, cum ar fi impuritățile pielii, pentru a face dinții mai albi sau chiar pentru a corecta ochii roșii.

Fiecare dintre aceste efecte poate fi personalizat în detaliu, așa cum își dorește un utilizator expert, dar care ar putea pune în dificultate un utilizator ocazional, probabil obișnuit cu simplitatea Instagram.

De asemenea, este posibil să adaugi autocolante (stickers) și există într-adevăr multe disponibile, să ștergi fundalul din poze pentru a crea fotomontaje, să adaugi rame colorate și borduri sau să creezi colaje foto.

Imaginile pot fi salvate în anumite formate (JPG, PNG) în galeria telefonului sau pot fi trimise direct pe rețelele de socializare (Facebook, Twitter, Flickr etc.).

Aplicația PicsArt este gratuită datorită publicității afișate în aplicație; este adevărat că acest lucru face ca această aplicație de editat poze să fie gratuită, dar în unele cazuri este un pic excesivă.

Dacă publicitatea te deranjează, poți să treci la versiunea premium contra cost, astfel ai la dispoziție și mai multe instrumente pentru editarea pozelor pe telefon

Ca să instalezi PicsArt pe telefon Android apasă aici, pentru iPhone apasă pe acest link.

Prisma (Android, iOS)

Editare poze gratis pe telefon cu aplicația Prisma
Editare poze gratis pe telefon cu aplicația Prisma.

Prisma oferă ceva puțin diferit față de majoritatea aplicațiilor de editare poze, întrucât este construită în jurul filtrelor stilistice inspirate de artiști reali.

Deși multe alte aplicații utilizează filtre, Prisma se concentrează total pe latura artistică a lucrurilor, permițându-ți să transformi fotografia în mini-capodopere, folosind o inteligență artificială pentru a aplica efectele cu rezultate incredibil de precise.

Există mai mult de 300 de filtre de utilizat gratuit, dar multe dintre ele sunt contra cost; poți plăti 1,99 dolari/săptămână, 7,99 dolari/lună sau 29,99 dolari/an pentru a le debloca pe toate.

Un abonament premium îți oferă, de asemenea, acces la procesarea HD a imaginilor tale.

Odată ce un filtru a fost aplicat, poți adăuga cu ușurință un fundal personalizat sau să faci alte ajustări la expunere, contrast și alte setări, să le salvezi pe telefonul tău sau să le partajezi cu alții.

Plus, filtre noi sunt adăugate regulat pentru a menține aplicația captivantă.

Aplicația Prisma o poți descărca gratuit de pe Google Play sau App Store.

Facetune AI (Android, iOS)

Facetune AI rămâne cea mai bună aplicație de editare poze pentru retușarea feței.

Folosind o inteligență artificială sofisticată, aplicația ajută la netezirea și tonifierea pielii sau albirea dinților, folosindu-se de instrumentele sale de machiaj, contururile cu culori subtile, umbrele și luminozitățile.

Îmi place în mod special capacitatea de a transforma o expresie serioasă într-un portret zâmbitor mai atrăgător.

Controalele simple de tip slider îți permit să mărești sau să reduci intensitatea efectelor. Poți chiar să-ți modifici portretul în previzualizarea camerei înainte de a face poza.

Din păcate, dacă nu cumperi versiunea premium a aplicației, nu poți folosi unele dintre cele mai interesante instrumente de editare poze.

Acestea includ schimbarea fundalului, a culorii cerului sau a ochilor, îndepărtarea imperfecțiunilor sau utilizarea uneltelor de retuș (cum ar fi eliminarea cearcănelor, remodelarea sprâncenelor și structurii feței sau adăugarea strălucirii pielii).

Versiunea premium costă 1,99 dolari/lună, 35,99 dolari/an, sau 69,99 dolari pentru o achiziție unică, ceea ce este destul de scump.

Totuși, versiunea gratuită oferă destule instrumente cu care poți să-ți îmbunătățești aspecul fotografiilor tale.

Aplicația Facetune AI o poți descărca gratuit de pe Google Play sau App Store.

Adobe Lightroom

Versiunea mobilă a aplicației Adobe Lightroom (iOS și Android) face parte dintr-un flux de lucru bazat pe cloud care include stocarea întregii biblioteci foto și accesul la fișierele în rezoluție completă (originale și editate) pe toate dispozitivele tale (mobil, laptop și desktop).

Astfel, când achiziționezi întregul sistem Lightroom (începând de la 9,99 dolari/lună), investești într-un ecosistem puternic de procesare foto care oferă control și calitate la nivel profesional.

Cu toate acestea, dacă tot ce dorești este o aplicație foto de top pe telefonul sau tableta ta, Lightroom Mobile este disponibil gratuit, sau poți plăti 4,99 dolari/lună pentru un abonament Premium care îți oferă 100GB de spațiu de stocare.

Lightroom Mobile este în primul rând o platformă excelentă de învățare.

Biblioteca sa în continuă creștere de tutoriale interactive te va învăța să editezi imaginile ca un profesionist.

Și asta este bine, deoarece setul de funcții este destul de amplu, cu zeci de instrumente pentru a lucra cu expunerea, culoarea, editarea selectivă, filtrele și așa mai departe.

Majoritatea editărilor implică controalele de tip slider, cu o reacție rapidă, astfel încât să știi exact cum ajustarea afectează fotografia ta.

Mai mult, editările sunt nedistructive, așa că poți reveni întotdeauna la imaginea originală.

Pe lângă toate acestea, Lightroom are o zonă Discover, unde poți vedea animații ale pașilor folosiți de alți fotografi și artiști pentru a crea imaginile lor cele mai bune.

În plus, poți contribui cu propriile fotografii editate la Lightroom Discover.

Lightroom Mobile este o aplicație de editare poze de top pentru oricine vrea să obțină cel mai bun rezultat din pozele sale.

Dar poate fi prea complex pentru cei care nu doresc să petreacă timpul făcând mai mult decât o simplă luminozitate, decupare sau efect special înainte de a-și partaja fotografiile.

Poți să descarci gratuit aplicația Lightroom de pe Magazin Play sau App Store.

Lasă un comentariu