Magazin Play: descărcare, actualizare și instalare ultima versiune pe telefon Android

Magazin Play: descărcare gratuită, actualizare și instalare ultima versiune pe telefon Android.

Ați cumpărat un smartphone Android și ați observat că nu aveți aplicația Magazin Play instalată?

În acest articol găsiți toate informațiile despre Magazinul Google Play, link pentru descărcare, cum se actualizează și cum se instalează ultima versiune dintr-o sursă sigură.

Ce este Magazin Play?

Magazin Play sau Google Play Store (în engleză) este un serviciu de distribuție digitală gestionat și dezvoltat de către compania Google.

Acesta servește ca magazin oficial de aplicații pentru sistemul de operare Android, permițând utilizatorilor să răsfoiască și să descarce aplicații dezvoltate cu kitul de dezvoltare software Android (SDK) și publicat prin Google.

De asemenea, Google Play funcționează ca un magazin media digital, oferind muzică, cărți, filme și programe de televiziune.

În general aplicația Magazin Play este instalată din fabrică pe marea majoritate a dispozitivelor cu sistemul Android.

Dar unele dispozitive, precum unele smartphone-uri și tablete importate (în special din China) sau dispozitivele Amazon (care au sistemul de operare Fire OS bazat pe Android) nu au preinstalată această aplicație.

De unde se poate descărca Magazin Google Play?

Magazinul Google Play poate fi descărcat online ca fișier APK.

Fișierele APK sunt un format de fișier special (Android Package), care sunt utilizate pentru distribuirea și instalarea software-ului pentru platforma Android.

Pe internet sunt numeroase surse de unde se poate descărca Magazin Play APK, dar majoritatea nu sunt de încredere.

O sursă sigură pentru download Magazin Play este site-ul APKMirror, care este o sursă și de alte fișiere APK actualizate și bine verificate.

Deci accesați acest link de pe APKMirror și pentru download Magazin Play apăsați pe săgeata orientată în jos care se găsește lângă versiunea dorită, apoi pe numele fișierului și la final pe pictograma unde este scris ”Download APK”.

Puteți să vedeți în imaginea de mai jos cum se face.

Descărcare și instalare Magazin Play pe telefon

 

Dacă accesați site-ul APKMirror și descărcați fișierul APK direct pe telefon, s-ar putea să fiți avertizați că fișierul ar putea fi periculos.

Este un mesaj standard care apare atunci când se descarcă fișiere APK.

După cum am mai spus, APKMirror este o sursă sigură de unde puteți să descărcați aplicații Android.

Apoi descărcați de pe APKMirror fișierul Google Play services de la acest link.

Instalare Magazin Play pe telefon sau tableta Android

Această procedură este valabilă dacă doriți o actualizare a Magazinului Play la ultima versiune sau dacă doriți să efectuați o instalare nouă pe telefon.

În general nu este bine să forțați actualizarea aplicației Magazin Play pentru că actualizarea se face oricum în mod automat și noutățile introduse de la o versiune la alta nu sunt foarte importante.

O actualizare a Magazinului Google Play este recomandată doar acelor utilizatori care au probleme de funcționare derivate din vechea versiune.

Dacă aveți o versiune recentă, este recomandat să așteptați actualizarea automată.

Înainte de a continua cu instalarea aplicației Magazin Play pe telefon sau tabletă Android, asigurați-vă că aveți cele două fișiere APK pe telefon și că le găsiți ușor în folder-ul unde le-ați descărcat.

Apoi, în funcție de versiunea sistemului Android instalat pe telefon sau tabletă, trebuie să activați opțiunea ”Surse Necunoscute”.

Pe versiunile Android mai vechi această opțiune se găsește în ”Setări”, apoi în meniul ”Securitate” puteți să activați ”Surse necunoscute”.

Pe versiunile mai recente de Android, permisiunea de a instala APK din surse necunoscute este separată pe aplicația de proveniență, deci o puteți activa când sistemul vă va cere acest lucru.

Deci, accesați folder-ul unde aveți cele două fișiere APK și apăsați mai întâi pe fișierul Play Service (care are denumirea com.google.android.gsm…).

Apăsați pe ”Instalează” și în câteva secunde o să aveți Play Service instalat.

Faceți același lucru cu fișierul Magazin Play APK (care are denumirea com.android.vending….).

descarca magazin play

Acum ar trebui să vedeți pictograma Magazinului Google Play pe ecranul telefonului.

Apăsați pe ea ca să deschideți aplicația Magazin Play, vă autentificați cu datele unui cont Google (dacă nu aveți creați unul nou) și o să puteți să descărcați și să instalați orice aplicație sau joc pe telefon.

Instalare Magazin Google Play pe telefon Huawei

Dacă ai un telefon Huawei fabricat după 2019, poți să instalezi Magazin Play cu ajutorul unei aplicații care se găsește în AppGallery, depozitul de aplicații și jocuri dezvoltat de Huawei.

AppGallery este într-o continuă creștere, dar încă nu se ridică la nivelul Magazinului Google Play, în plus, din AppGallery lipsesc multe aplicații faimoase, cum ar fi Instagram, WhatsApp sau Facebook.

Deci, dacă ai un telefon Huawei, deschide aplicația AppGallery (este deja preinstalată pe telefon) și caută aplicația GSpace. Poți să apeși aici ca să accesezi direct GSpace de pe AppGallery.

Apasă pe ”Instalare” și în câteva clipe aplicația va fi descărcată și instalată pe telefonul Huawei.

După instalare deschide aplicația GSpace și începe configurarea apăsând pe ”START”.

Acceptă termenii și condițiile, acordă permisiunile necesare, după câteva secunde (depinde de telefon) în interfața aplicației o să vezi pictograma Google Play și alte pictograme ale unor aplicații recomandate ca să le instalezi, cum ar fi Instagram, YouTube, Drive, Gmail, WhatsApp etc.

În continuare apasă pe pictograma Google Play, autentifică-te cu contul Google sau creează unul nou dacă nu ai deja unul și poți să instalezi orice aplicație sau joc de pe Magazin Play pe telefon.

Foarte important: toate aplicațiile instalate în acest mod de pe Magazin Play pe telefon Huawei le poți accesa doar prin intermediul aplicației GSpace. Nu vor apărea direct pe ecranul telefonului așa cum apar celelalte aplicații.

Instalare Magazin Play pe laptop sau PC Windows

Aplicația Google Play este creată doar pentru sistemul de operare Android.

Chiar dacă Windows 11 îți permite să rulezi aplicații Android pe PC în mod nativ, este o procedură destul de complicată și se limitează (în prezent) doar la aplicațiile prezente pe Amazon Store.

Vestea bună este că poți să instalezi Magazin Play pe un laptop sau computer cu Windows prin intermediul unui emulator Android.

Practic, instalând un program de emulare Android pe PC, în cadrul acestui emulator poți să instalezi Magazin Play și, implicit, aplicațiile și jocurile care sunt prezente pe Google Play.

Cel mai bun emulator Android este BlueStacks, care include și Google Play.

În acest mod nu trebuie să te chinui să instalezi Magazin Play pe PC și ai posibilitatea să instalezi imediat jocurile sau aplicațiile preferate din Google Play.

BlueStacks permite și instalarea aplicațiilor în format APK, deci dacă cineva dorește să instaleze un joc care nu este prezent pe Google Play, o poate face imediat foarte simplu și ușor.

Pentru Windows 11 recomand versiunea 5 a programului BlueStacks, iar pentru cei cu Windows 10, recomand versiunea 4. Poți descărca gratuit emulatorul BluStacks de aici.

Pentru diferite nelămuriri sau alte informații, poți lăsa un mesaj în modulul de comentarii de mai jos. O să răspund cât mai curând posibil.

12 comentarii la „Magazin Play: descărcare, actualizare și instalare ultima versiune pe telefon Android”

  1. Am instalat Magazin Play pe telefon Huawei cu GSpace. Apoi alte aplicații și jocuri. Ca să nu deschizi mereu aplicația GSpace pentru accesarea aplicațiilor, poți să faci shortcut cu ajutorul aplicației Shortcut Maker. În acest fel ai iconițele aplicațiilor pe ecran.

    Răspunde

Lasă un comentariu