Cum poți să utilizezi ChatGPT 4 gratis fără să plătești abonamentul ”Plus”

În acest articol găsești 3 metode ca să utilizezi Chat GPT 4 gratis.

ChatGPT 4 este ultima versiune a faimoasei aplicații cu inteligență artificială dezvoltată de OpenAI, dar ca să folosești această versiune trebuie să plătești un abonament.

Gratuit, OpenAI oferă accesul doar la versiunea GPT-3,5 Turbo, care oricum este foarte bună pentru majoritatea utilizatorilor.

Dar, dacă ai nevoie de mai multă creativitate și răspunsuri mai bune din punct calitativ, îți recomand să folosești ChatGPT-4.

Te întrebi care sunt diferențele între ChatGPT 3,5 și ChatGPT 4?

Cu un număr și mai mare de parametri și o formare pe un set de date mai vast, ChatGPT-4 este capabil să genereze text cu o precizie mai mare și de o calitate îmbunătățită.

Capacitatea ChatGPT-4 de a menține coerența în interacțiunile mai lungi este superioară în comparație cu ChatGPT-3.5 Turbo, facilitând astfel conversații complexe și mai prelungite fără a pierde firul discuției.

De asemenea, înțelegerea multilingvă este notabil îmbunătățită cu ChatGPT-4, făcându-l un interlocutor mai sofisticat în multe limbi în comparație cu versiunea anterioară.

În plus, Chat GPT 4 are informațiile actualizate până în aprilie 2023, poate să analizeze imagini și PDF, are integrat generatorul de imagini AI DALL-E și poate accesa adresele web de pe internet.

Citește și articolul: Ce este ChatGPT și principalele utilizări.

Cum să utilizezi Chat GPT 4 gratis

Iată că am ajuns la partea principală a articolului.

În continuare, vei descoperi cele mai simple metode legale pentru a accesa și utiliza ChatGPT 4 gratuit, astfel poți să beneficiezi de toate capabilități ale noii versiuni a inteligenței artificiale de la OpenAI.

ChatGPT 4 gratis cu Bing

Bing este motorul de căutare pe web dezvoltat de Microsoft.

Fiind cel mai mare investitor în OpenAI, Microsoft a integrat încă din martie 2023 ChatGPT-4 în Bing.

Tot ce trebuie să faci este să accesezi bing.com cu un browser, să te autentifici (dacă nu ai un cont Microsoft trebuie să creezi unul) și apoi să alegi din meniul de sus ”Chat”.

În fereastra care se deschide alege stilul de conversație ”Mult mai creativ”, ca în imaginea de mai jos.

Chat GPT 4 gratis în română cu BIng

Dacă preferi, poți să instalezi gratuit aplicația Bing: Chat with AI & GPT-4 pe Android de pe Google Play sau pe iPhone/iPad de pe App Store.

După instalare deschide aplicația, autentifică-te cu contul Microsoft, apoi din interfața principală alege ”Copilot”, ca în imaginea de mai jos.

Bing cu Chat GPT 4 gratis

În următoarea fereastră alege să utilizezi GPT-4, ca în imaginea de mai jos.

Chat GPT 4 Română gratis cu Bing

De acum poți să utilizezi Chat GPT-4 gratis fără nicio limită și fără să plătești abonament.

În plus, poți și să testezi gratuit generatorul de imagini bazat pe inteligența artificială DALL-E 3, care acum este inclus în GPT-4.

Chat GPT4 gratis cu Perplexity AI

Bing nu este singura metodă de a testa gratuit Chat GPT-4.

Poți să folosești și aplicația Perplexity, care permite utilizarea gratuită a GPT-4.

Perplexity AI este un motor de căutare conversațional bazat pe inteligența artificială, care utilizează învățarea automată pentru a genera răspunsuri la întrebările utilizatorilor și apoi oferă o serie de link-uri către site-uri web.

Link-urile sunt către site-uri web pe care inteligența artificială le consideră relevante pentru întrebarea utilizatorului.

Chiar dacă versiunea gratuită nu spune explicit că utilizează GPT-4, este necesar doar să activezi modul „Copilot” și astfel poți folosi GPT-4 gratis.

Chat GPT 4 gratuit prin aplicația Perplexity

Această opțiune permite testarea, deși într-un mod limitat, a puterii GPT-4.

Utilizând Perplexity.ai gratuit există o limită de cinci întrebări la fiecare patru ore.

Oricum, Perplexity oferă de asemenea un nivel Pro, care este, de asemenea, cu plată, la fel ca ChatGPT Plus.

Abonamentul la Perplexity permite extinderea funcțiilor și eliminarea limitărilor, cum ar fi posibilitatea de a pune mai multe întrebări, utilizarea modelului Claude 2 de la Anthropic și încărcarea tuturor fișierelor dorite.

Aplicația AI Perpelxity poate fi accesată pe platforma online perplexity.ai sau, cine dorește, poate să instaleze gratuit aplicația pentru Android sau iPhone.

Chat GPT 4 gratuit cu Merlin

După Bing și Perplexity, o altă opțiune pentru a obține acces gratuit la GPT-4 este Merlin, o extensie a browser-ului Chrome, deși limitată la un număr specific de interogări zilnice.

Ca și în cazul metodelor anterioare, există limitări, dar totuși oferă un mod convenabil, practic și mai ales gratuit de a testa GPT-4.

Prima limitare se referă la cereri: folosind Merlin, ai la dispoziție trei întrebări gratuite GPT-4 pe zi.

Dacă dorești să încerci, trebuie să adaugi extensia Merlin pe browser-ul Google Chrome de pe Magazinul Web Chrome.

După instalare, trebuie să te autentifici cu contul Google sau te poți înregistra pe Merlin.

După aceea, veți vedea extensia listată în partea de sus dreapta a browser-ului, apăsând pe iconița corespunzătoare extensiilor.

Selectând Merlin se va deschide o bară laterală care permite selectarea GPT 4 și inițierea unei conversații, ca în poza de mai jos.

Merlin AI Chat GPT 4

Pe lângă GPT-4, aplicația Merlin mai pune la dispoziție și alte chatbot-uri, cum ar fi Claude 2, Llama 2 sau Mistral.

Dacă ai folosit vreo aplicație din această listă spune-ți părerea folosind modulul de comentarii de mai jos.

Lasă un comentariu