Chat GPT, aplicația de inteligență artificială care răspunde la orice întrebare

Aplicație inteligență artificială Chat GPT Română

În acest articol găsești totul despre Chat GPT, ”aplicația care răspunde la orice întrebare”. Vei afla ce este Chat GPT, cum funcționează această aplicație de inteligență artificială și cum poți să folosești Chat GPT în limba română.

Ți-ai dorit vreodată un asistent personal care să îți răspundă la orice întrebare, oricând, oriunde?

Ei bine, dorința ta este îndeplinită.

Imaginează-ți o aplicație care nu doar că îți răspunde la orice întrebare, dar poate și să îți scrie texte, să converseze cu tine sau chiar să te ajute să rezolvi diverse probleme.

Nu trebuie să fii expert în tehnologie ca să folosești ChatGPT, este gratuit și, în plus, poți să folosești Chat GPT în română.

Continuă să citești acest articol și descoperă ce este Chat GPT și cum te poate ajuta în viața de zi cu zi.

Ce este Chat GPT?

Dezvoltat de OpenAI, Chat GPT este un chatbot bazat pe inteligență artificială și învățare automată, specializat în conversația cu utilizatori umani.

Acronimul GPT vine de la Generative Pre-trained Transformer, care este o tehnologie nouă, aplicată în învățarea automată.

Este important să subliniez că, deși poate genera texte complexe și credibile, Chat GPT nu posedă o conștiință proprie sau cunoștințe proprii.

Toate răspunsurile pe care le oferă se bazează pe datele cu care a fost antrenat.

Informațiile pe care le posedă aplicația Chat GPT sunt actualizate până în luna septembrie 2021.

Orice evenimente care au avut loc după septembrie 2021 nu sunt incluse în baza sa de cunoștințe, deci nu va putea răspunde dacă îi pui întrebări despre evenimente recente.

Chat GPT poate să genereze text credibil, inclusiv în limba română, scris într-un limbaj natural, care se bazează pe comenzi precise.

În acest mod, Chat GPT poate să scrie emailuri, articole, eseuri pe orice subiect, rezumate, scenarii de teatru, povești pentru copii, poezii, cântece, informații turistice, rețete sau coduri în diferite limbaje de programare.

Cum poți să folosești Chat GPT în română?

Ca să folosești ChatGPT Română trebuie mai întâi să-ți faci un cont pe platformă.

Deci accesează https://chat.openai.com/ și creează un cont.

Poți să faci un cont cu email sau cu Google, Microsoft sau Apple.

După ce ai creat contul trebuie să te autentifici pe platformă folosind datele de autentificare alese de tine faza de înscriere.

Trebuie să subliniez că, deși necesită crearea unui cont, Chat GPT nu are acces la datele tale personale sau la alte informații de identificare.

În plus, toate discuțiile tale cu acest chatbot sunt private și sigure.

Odată autentificat, interfața grafică arată așa:

Chat GPT română

Ca să ”vorbești” cu Chat GPT trebuie să scrii comanda / întrebarea ta în bara de jos, evidențiată în poza de mai sus cu roșu, unde este scris ”Send a message”.

În partea din stânga ecranului se salvează toate interacțiunile tale cu aplicația, în acest mod poți să continui o conversație întreruptă oricând dorești, chiar și după săptămâni sau luni de zile.

Dacă dorești să ștergi o conversație, trebuie să o alegi și să faci click pe pictograma cu coșul de gunoi.

Apoi, confirmă ștergerea făcând click pe pictograma ”bifat”.

Ca să folosești Chat GPT în română trebuie să i te adresezi pur și simplu în limba română.

De altfel, ChatGPT răspunde în aceeași limbă în care i te adresezi.

Update: de puțin timp Chat GPT a lansat și aplicația pentru Android și iPhone.

Pentru telefon cu Android poți descărca gratuit aplicația de pe Magazin Play de aici, iar pentru iPhone poți descărca aplicația de pe App Store de aici.

De remarcat faptul că folosind aplicația mobilă nu este nevoie mereu să scrii întrebările sau comenzile așa cum se face pe platforma online.

Poți să apeși pe pictograma cu microfon, acorzi permisiunea ca aplicația să poată folosi microfonul și ceea ce vorbești va fi transformat în text.

ChatGPT instalare gratuită pe telefon Android sau iPhoneInstalare Chat GPT gratis pe Android

Folosirea aplicației este simplă: dacă ții apăsat pe un răspuns apare un meniu cu opțiunile de copiere sau să selectezi o parte din text, să dai un vot răspunsului (bun sau greșit) și să regenerezi răspunsul.

Dacă apeși pe cele 3 puncte verticale din dreapta ecranului poți să ștergi sau să redenumești o conversație.

Iar dacă apeși pe cele 3 liniuțe orizontale din stânga ai acces la istoricul conversațiilor, la setări sau să începi o nouă conversație.

ChatGPT este gratuit?

Da, ChatGPT este gratuit și poate fi folosit pe termen nelimitat după înscriere pe platformă.

Există și o versiune cu abonament, numită ChatGPT Plus, care îți oferă acces la ultima versiune de Chat GPT, adică versiunea 4.

ChatGPT Plus costă aproximativ 20 de dolari pe lună, taxe incluse.

Chat GPT-4 este indicat să-l folosești când ai nevoie de mai multă creativitate sau când ai nevoie de un raționament avansat.

În plus, dacă te înscrii la ChatGPT Plus, ai acces prioritar în orele de vârf, timp de răspuns mai rapid și acces prioritar la noi funcții și îmbunătățiri.

La ce este util Chat GPT?

Chat GPT generează text, personalizând modul de exprimare, sintaxa și gramatica în funcție de informațiile pe care le furnizezi.

Nu doar că creează un text credibil și coerent, dar textul generat este eficient și concis, care merge direct la subiect.

Utilizând exemple, Chat GPT poate explica diferite concepte, explicându-ți detaliile într-un mod simplu de înțeles și folosind nuanțe tipic umane.

În plus, poate corecta schițe și texte de diverse tipuri pe care i le furnizezi.

Cu Chat GPT poți să obții mai rapid informațiile de care ai nevoie, în comparație cu un motor de căutare, cum ar fi Google.

Dar, este foarte important să îi furnizezi comenzi (prompt-uri) clare, eficiente și cât mai detaliate, dacă dorești să primești răspunsuri de calitate.

Cu cât promptul tău este mai detaliat, cu cât îi oferi mai mult context, cu atât răspunsul oferit de aplicația Chat GPT este mai bun din punct de vedere calitativ.

Atenție: uneori, dacă promptul tău este foarte complex, Chat GPT devine confuz și poate să furnizeze răspunsuri greșite.

De exemplu poate să confunde anumite personaje sau chiar să inventeze lucruri sau persoane care nu există.

De aceea este foarte indicat să verifici întotdeauna răspunsurile consultând și alte surse.

Cum poți să folosești aplicația Chat GPT?

Iată câteva exemple despre cum poți să folosești Chat GPT Română în viața de zi cu zi.

1. Pentru elevi și studenți

Dacă ești elev sau student, aplicația de inteligență artificială Chat GPT te poate ajuta la teme, referate, diferite proiecte sau să aprofundezi și să înțelegi mai bine lecțiile de la școală.

Ai nevoie să înțelegi cum să rezolvi o problemă de geometrie sau un exercițiu la matematică?

Scrie problema sau exercițiul în bara de conversație, apasă tasta ”enter” și aplicația îți va oferi imediat rezultatul și explicațiile pas cu pas, astfel poți să înțelegi procesul de rezolvare.

Un exemplu de prompt pentru ChatGPT ar putea fi așa: ”Rezolvă următorul exercițiu la matematică explicând pas cu pas rezolvarea: introduci aici exercițiul”.

Trebuie să faci un rezumat?

Scrie textul pe care vrei să rezumi în bara de conversație și cere-i aplicației să rezume textul.

De exemplu, iată un prompt ca să faci un rezumat: ”Scrie un rezumat pentru următorul text: aici introduci textul”.

Promptul poate fi personalizat cerându-i aplicației Chat GPT să folosească un anumit ton, să facă rezumatul de o anumită lungime sau să folosească un anumit stil de limbaj.

De exemplu, iată un prompt cu cerințe mai specifice: ”Scrie un rezumat de 400 de cuvinte, organizat în 5 paragrafe, folosind un ton informal și un limbaj pe care l-ar înțelege un elev de clasa a VIII-a pentru acest text: aici introduci textul pe care dorești să-l rezumi.”

Trebuie specificat că textul pe care îl poate procesa aplicația Chat GPT este de aproximativ 4000 de cuvinte.

Deci dacă textul tău este mai lung, trebuie să-l împarți în mai multe părți sau capitole.

2. Pentru bloggeri și redactori de articole

Dacă ai un blog sau scrii articole contra cost, Chat GPT te poate ajuta oferind idei de articole sau poate chiar să scrie articole complete.

În plus, te poate ajuta la corectarea articolelor deja scrise sau să-ți îmbunătățești stilul de scris.

Iată câteva exemple de moduri în care ChatGPT te poate ajuta să scrii articole pentru blog sau conținut pentru site-uri, în acest mod poți să câștigi bani online:

Idei de articole

Dacă ai nevoie de idei pentru subiectele articolelor tale, aplicația poate să genereze o listă cu idei de articole bazate pe nișa blogului sau pe interesul cititorilor tăi.

Un exemplu de prompt ar putea fi următorul: ”Scrie 20 de idei de articole pentru un blog de modă”.

Documentare și cercetare

Aplicația de inteligență artificială Chat GPT poate oferi informații și detalii legate de subiectul pe care dorești să-l abordezi într-un articol, în acest fel nu mai pierzi timpul cu documentarea și cercetarea.

Trebuie să ai în vedere că informațiile sunt actualizate doar până în septembrie 2021, deci nu îți poate oferi informații despre ultimele evenimente petrecute.

Structura și organizarea articolului

Această aplicație de inteligență artificială te poate ajuta să organizezi și să structurezi conținutul unui articol.

De exemplu, îți poate sugera un model de organizare a articolului cu introducere, corp și concluzie, și subtitluri relevante.

Scriere și editare articole

ChatGPT te poate ajuta să scrii o schiță sau un draft al articolului tău.

De asemenea, te poate ajuta să-ți corectezi sau să-ți îmbunătățești textul oferind sfaturi despre ce ai mai putea adăuga în articol.

În plus, dacă ai nevoie, poate verifica gramatica, ortografia și stilul de scriere.

SEO

Dacă ai nevoie, aplicația ChatGPT îți oferă sfaturi despre cum să îmbunătățești vizibilitatea articolului tău în motoarele de căutare prin optimizarea cuvintelor cheie, a legăturilor interne și externe, a metadatelor și a altor elemente SEO.

Formatarea articolului

Aplicația îți poate sugera cele mai bune practici pentru a face articolele mai ușor de citit și mai atractive, cum ar fi utilizarea listelor cu puncte, inserarea imaginilor relevante și utilizarea fonturilor adecvate.

Strategii de promovare

ChatGPT îți poate oferi sugestii despre cum să promovezi articolele tale pe rețelele sociale sau alte platforme pentru a atrage mai mulți cititori pe blog.

3. Pentru programatori și dezvoltatori web

Dacă ești programator, aplicația Chat GPT te poate ajuta în multe moduri:

Rezolvarea problemelor și debugging

Dacă ai probleme cu codul tău sau ai nevoie de asistență în a depista și repara erori, aplicația îți poate oferi sugestii și recomandări sau poate să-ți corecteze rapid eroarea.

Generarea de cod

Aplicația poate genera bucăți de cod ca exemplu (în diferite limbaje de programare), care pot fi folosite direct în proiectul tău sau ca punct de plecare pentru dezvoltarea unei funcționalități.

Revizuirea și îmbunătățirea calității codului

Dacă ai nevoie de o a doua părere în legătură cu calitatea codului, Chat GPT te poate ajuta să identifici moduri de a-l face mai eficient, mai curat sau mai ușor de întreținut.

Depășirea blocajului creativ

Dacă te afli într-un impas sau ai nevoie de inspirație pentru a rezolva o problemă într-un mod creativ, aplicația îți poate oferi sugestii și abordări alternative care s-ar putea să nu fi luat în considerare.

4. Pentru oricine care se plictisește

Dacă te plictisești, poți să începi o conversație pe orice subiect cu Chat GPT și aplicația îți va răspunde la orice întrebare.

Poți să îi spui să-ți răspundă într-un mod glumeț, ironic sau sarcastic.

Sau să folosească limbajul și exprimarea unui anumit scriitor, actor sau persoană faimoasă.

Dacă nu vrei să conversezi, poți să-i ceri aplicației să-ți scrie bancuri, să inventeze povești sau să scrie versuri.

Trebuie să știi că aplicația ChatGPT nu va răspunde dacă îi ceri informații care îți pot pune viața în pericol sau dacă ceri informații violente, discriminatorii sau rasiste.

Concluzie

În concluzie, ChatGPT transformă modul în care putem interacționa cu tehnologia și informațiile, reprezentând o resursă valoroasă pentru mulți dintre noi, de la studenți și profesori, la scriitori, bloggeri și jurnaliști.

Cu toate acestea, este important să înțelegi limitările și potențialul său, întrucât Chat GPT nu este conștient, nu are acces la date personale și are cunoștințe limitate la datele anterioare lui septembrie 2021.

Chat GPT poate fi descris ca „aplicația care răspunde la orice întrebare” până la un anumit punct, însă este o unealtă care te poate ajuta să-ți îmbunătățești productivitatea, să-ți aprofundezi cunoștințele sau să-ți diversifici creativitatea.

Cu atenție și responsabilitate, Chat GPT poate deveni un foarte bun ajutor pentru oricare dintre noi.

Folosești această aplicație de inteligență artificială la ceva?

Lasă un comentariu mai jos și scrie care este părerea ta despre Chat GPT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *