Cum să faci bani online de acasă în 2024

Cauți informații despre cum să faci bani online de acasă în 2024? Ai nimerit în locul potrivit, acest articol este scris special pentru tine!

În continuare, vei găsi cele mai bune metode de câștigat bani online de acasă, chiar dacă nu ești un expert în IT sau programare și (aproape) fără investiții.

Indiferent dacă vrei să câștigi bani ca să ai o mică sursă de bani în plus sau ca să-ți asiguri independența financiară, există multe metode bune ca să faci bani online.

De la crearea unui blog sau scrierea de articole contra cost și până la vânzarea de produse handmade pe Etsy sau Amazon, sunt multe opțiuni ca să faci bani pe internet.

În acest articol găsești cele mai bune idei și sfaturi, astfel, poți să începi să faci bani de acasă, chiar dacă nu ai prea multă experiență.

Te întrebi câți bani poți să câștigi pe internet?

Răspunsul este că depinde foarte mult de metoda pe care o alegi și de timpul pe care îl ai la dispoziție.

Dar, dacă alegi una sau mai multe metode de făcut bani pe care le prezint în acest articol, ai șansa să-ți mărești veniturile fără prea mare efort.

Așadar, citește în continuare și descoperă cum poți să faci bani online de acasă în 2024!

Te sfătuiesc să citești și articolul: Aplicații de făcut bani reali pe telefon.

Cum să faci bani online de acasă în 2024

Iată, deci, cele mai bune idei de făcut bani online muncind de acasă.

1. Începe un blog

cum sa faci bani online cu un blog
Începe un blog ca să câștigi bani de acasă.

Cea mai bună metodă de făcut bani online de acasă, după părerea mea, este crearea unui blog.

Cu un blog de calitate poți să câștigi și câteva sute/mii de euro pe lună, dar nu este o metodă rapidă să câștigi bani online, pentru că vei avea nevoie de timp ca să te faci cunoscut și să atragi vizitatori pe blog.

Se mai merită să începi un blog în 2024 văzând concurența foarte mare?

Răspunsul este da, dar doar dacă reușești să aduci ceva nou și să te diferențiezi de blogurile existente.

Atenție, nu spun că trebuie să inventezi ceva nou, pentru că nu ai cum, ci să abordezi subiectele deja existente pe internet dintr-o altă perspectivă și să publici articole mai bune din punct de vedere calitativ.

Alegerea unei nișe despre care să publici articole, cum ar fi modă, rețete, afaceri, frumusețe, tehnologie sau mașini, îți va permite să atragi pe blogul tău un public care împărtășește exact aceleași interese.

Dacă vrei să câștigi bani online cu un blog, este foarte important să alegi o nișă care îți place, dar mai ales la care te pricepi.

De exemplu, dacă îți place să gătești poți să faci un blog de rețete, dacă îți plac călătoriile poți să începi un blog de călătorii, dacă pasiunea ta sunt cărțile și lectura poți să faci un blog cu recenzii de cărți.

Exemplele pot continua la nesfârșit.

Când blogul începe să aibă vizite, poți să-ți monetizezi blogul în mai multe moduri: publicitate pe site prin AdSense, marketing afiliat, articole sponsorizate, consultanță, vânzarea de servicii sau ebook/audiobook etc.

Te întrebi câți bani poți câștiga din blog?

Câștigul unui blog depinde foarte mult de numărul de vizitatori: cu cât un blog are mai mulți vizitatori, cu atât câștigul crește.

Deci, este evident că trebuie să publici cât mai multe articole de calitate ca să ai cât mai multă vizibilitate pe internet, astfel, numărul vizitatorilor va crește și, implicit, câștigul tău va crește.

Apoi, foarte important, câștigul mai depinde și de nișa aleasă.

De exemplu, un blog de finanțe personale poate avea un câștig mult mai mare decât un blog de știri din sport, chiar dacă ambele bloguri au același număr de vizitatori.

Dar, după cum am scris mai sus, trebuie să alegi o nișă la care te pricepi și de care ești pasionat.

Nu îți recomand să începi un blog pe o nișă pe care nu o cunoști foarte bine doar pentru că ai auzit că poți câștiga mai mulți bani.

Scriu din propria experiență: te vei plictisi rapid pentru că nu este o nișă care să te pasioneze, apoi cititorii își vor da seama că nu ești un expert în subiectele pe care le vei aborda în articole.

În concluzie, dacă vrei să câștigi bani cu un blog investiția este minimă, dar nu este o metodă să faci bani online rapid.

Pot trece câteva luni sau chiar ani ca să poți trăi doar din blogging.

Însă, în timp, dacă ai răbdare și vei fi consecvent, un blog îți poate aduce mari satisfacții.

2. Scrie articole contra cost

scrie articole pe bani ca să faci bani online de acasă
Scrie articole pe bani.

Dacă crearea unui blog sau site web unde să-ți publici articolele scrise de tine ți se pare prea complicat, ca să faci bani online rapid poți să scrii articole pe care să le vinzi altor proprietari de bloguri și site-uri.

În comparație cu crearea unui blog, scrierea de articole contra cost este o metodă de a face bani online foarte rapidă pentru că nu mai trebuie să aștepți ca articolele publicate pe blogul tău să aibă vizibilitate pe internet.

Câștigul depinde doar de timpul pe care poți să-l dedici și de talentul tău la scris.

Practic, scrii articolele și încasezi banii imediat după vânzare (sau cum te înțelegi cu cumpărătorul).

Dacă optezi pentru această idee de câștig, poți să scrii articole contra cost pentru bloguri, recenzii sau descrieri de produse pentru magazine online, traduceri (dacă cunoști alte limbi străine), texte pentru site-uri de prezentare, postări pentru Facebook și multe altele.

Poți să începi simultan un blog al tău și, ca să câștigi bani online rapid, să scrii articole și pentru alții.

Este foarte recomandat să-ți faci și un blog, pentru că în acest mod poți să arăți potențialilor clienți stilul tău de scris.

Cât se câștigă din scrierea de articole?

Câștigul depinde de cât timp ai la dispoziție și complexitatea articolelor.

Pentru scrierea de articole simple (știri, de exemplu) prețul poate începe de la 2 – 3 lei pe 100 de cuvinte, dar dacă articolul presupune cunoștințe avansate într-un anumit domeniu și/sau o documentare amplă, prețul poate trece de 6 – 10 lei pe 100 de cuvinte.

Te întrebi unde poți să găsești clienți care să-ți cumpere articolele?

În primul rând poți să pui anunțuri pe principalele platforme de anunțuri, cum ar fi OLX, Lajumate sau Publi24.

Apoi, poți să pui anunțuri pe forumuri precum Seopedia.

Dacă poți să scrii articole contra cost în engleză, care se plătesc și mai mult, te sfătuiesc să încerci platformele internaționale precum Fiverr sau Upwork.

3. Participă la sondaje de opinie

platforme de făcut bani online din sondaje
Platforme de făcut bani online din sondaje.

Desigur, să câștigi bani din sondaje online plătite nu este o metodă care îți permite să obții o libertate financiară totală, dar cu siguranță te poate ajuta să-ți suplimentezi veniturile.

Câți bani poți câștiga completând sondaje online plătite?

În general, aceste platforme de sondaje online atribuie un număr de credite în funcție de durata sondajului și, odată atins un anumit prag, este posibilă convertirea sumei obținute în bani reali.

Alte platforme oferă direct bani pentru fiecare sondaj completat, apoi, odată ce atingi pragul minim de plată, poți să ceri plata prin PayPal sau cont bancar.

În orice caz, câștigul din sondaje depinde de durata chestionarelor (cele mai lungi sunt mai bine plătite) și de cât de des participi la sondaje.

Cele mai importante platforme de făcut bani online din sondaje plătite în România sunt:

Daedalus online

Pentru fiecare sondaj de opinie completat primești un număr de credite.

Ajuns la minim 1.000 de credite, care este echivalentul a 10 euro, poți să soliciți plata.

Plata este efectuată în moneda locală, doar prin cont bancar, în jurul datei de 15 a fiecărei luni.

Practic, dacă în luna august ai făcut cel puțin 1000 de puncte, poți să ceri plata, iar banii îi primești în jurul datei de 15 septembrie.

Mobrog

Este o altă platformă de sondaje de opinie online, care te plătește în euro pentru fiecare sondaj completat.

Poți cere plata prin PayPal când depășești pragul minim de plată de 5 euro și în aproximativ 30 de minute ai banii în cont.

Sondajele sunt destul de frecvente, în acest mod poți să depășești pragul de 5 euro relativ repede.

Este important să completezi profilul cu toate datele despre tine, în acest mod vei putea participa la mai multe sondaje.

TGM Panel

O altă platformă de sondaje online pe care o recomand este TGM Panel.

Ca la orice altă platformă de acest tip, câștigul este în funcție de durata sondajelor și cât de des participi la ele.

Banii îi poți retrage prin PayPal după ce atingi pragul minim de plată de 3 euro.

Este foarte important să folosești la înscriere pe platforma TGM Panel adresa email pe care ai folosit-o la crearea contului PayPal, altfel nu o să primești plata.

Marketagent

O altă platformă de făcut bani online care te plătește ca să participi la sondaje de opinie este Marketagent.

Ca și celelalte site-uri de sondaje, cu cât durata chestionarelor este mai mare, cu atât vei primi mai multe puncte.

Punctele pot fi transformate în bani reali sau poți să cumperi unele produse de pe magazine afiliate cu platforma.

Plata se face după ce ajungi la un prag minim de plată de 10 euro. prin PayPal sau cont bancar.

Chiar dacă ești invitat la unele chestionare, uneori, după primele răspunsuri, poți primi o notificare că nu te califici pentru acel sondaj.

În acest caz, primești un bilet la loterie și poți să participi la o extragere în care se pot câștiga premii în bani sau produse.

4. Deschide un canal pe YouTube

Câștigă bani online de acasă cu YouTube

O metodă foarte bună pentru a câștiga bani online este să deschizi un canal pe YouTube, în acest fel poți să transformi pasiunile tale într-o adevărată afacere online.

Ca să ai succes pe YouTube trebuie să creezi conținut video de calitate și să publici în mod regulat.

Principala metodă de a câștiga cu un canal YouTube este programul de parteneriat, care, dacă ești acceptat în program, va difuza reclame de publicitate în cadrul videoclipurilor tale, astfel, o parte din ceea ce încasează YouTube de la cine își face publicitate îți revine ție.

Ca să accesezi programul de parteneriat YouTube trebuie să ai minim 1000 de abonați și cel puțin 4000 de ore de vizualizări video în ultimul an.

Alte metode de a face bani cu un canal YouTube sunt link-urile de afiliere (pe care le poți adăuga în descriere), promovarea de evenimente sau produse, vânzarea de servicii etc.

Câți bani poți să câștigi cu YouTube?

În medie, prin intermediul programului de parteneriat YouTube, poți câștiga aproximativ 1,2 USD la 1000 de vizualizări.

Este evident că valoarea de 1,2$/1000 de vizualizări este o medie, deci câștigul poate fi mai mare sau mai mic în funcție de argumentul videoclipului.

Un videoclip despre finanțe personale poate avea un câștig mult mai mare la 1000 de vizualizări decât un video amuzant cu animale.

În mod clar, câștigul pe YouTube depinde și de implicarea publicului tău, timpul de vizionare, interacțiuni precum comentarii, aprecieri (și dislikes) și distribuiri video.

Curiozitate: cel mai bine plătit YouTuber din 2020 a fost Ryan Kaji, care a câștigat aproximativ 29 de milioane de dolari… la doar 9 ani.

5. Influencer pe Instagram, TikTok sau Facebook

Cum să faci bani online ca influencer pe Instagram TikTok sau Facebook

Se știe deja de mult timp că rețelele de socializare precum TikTok, Instagram sau Facebook te pot ajuta să faci bani online.

Nu este o metodă rapidă de făcut bani online pentru că ai nevoie de mulți urmăritori și acest lucru nu se întâmplă peste noapte.

Poate dura luni sau chiar ani buni ca să ajungi la un număr de urmăritori care să-ți permită un câștig decent.

Dar, dacă ești consecvent și postezi lucruri interesante, s-ar putea ca succesul să apară mai repede decât te aștepți.

În plus, tendința se schimbă: dacă în trecut singurii influenceri care reușeau să facă bani cu Instagram/Facebook erau vedetele cu milioane de urmăritori, în ultimul timp nu mai este cazul, ba dimpotrivă, sunt micro-influencerii (cei cu un număr mic de urmăritori, dar foarte activi) care au probabilități mai mari să intre în contact cu mărci și companii pentru a promova produse sau servicii și pentru a face bani online.

6. Deschide un canal pe Twitch

Deschide un canal Twitch

Ești pasionat de jocuri? Poți să transmiți în direct pe Twitch în timp ce te joci cu jocurile tale preferate.

Twitch.tv este o platformă de streaming live unde utilizatorii pot transmite jocuri video, emisiuni de divertisment și evenimente sportive în timp real pentru o audiență globală.

Cu o comunitate numeroasă de utilizatori activi, Twitch poate fi o sursă de venit pentru cei care doresc să câștige bani prin transmiterea live în timp ce se joacă pe calculator.

Există mai multe modalități de a face bani pe Twitch:

 • Donații: vizitatorii pot face donații direct pe contul tău de Twitch, folosind platforme precum PayPal sau Streamlabs.
 • Abonamente: vizitatorii pot plăti pentru a deveni abonați ai contului tău de Twitch, oferind acces la conținut exclusiv sau beneficii speciale.
 • Sponsorship: poți lua sponsorizări de la diverse companii sau brand-uri pentru a face reclamă jocurilor sau produselor lor pe canalul tău.
 • Merchandising: poți vinde articole personale sau produse cu logo-ul tău pentru a face bani suplimentari.
 • Participarea la competiții de gaming: poți câștiga premii financiare participând la competiții de gaming pe Twitch sau alte platforme.

Este important să ai în vedere faptul că dacă vrei să faci bani pe Twitch, trebuie să ai o audiență activă și să îți construiești o comunitate puternică.

Pentru a deveni afiliat pe Twitch, trebuie să îndeplinești următoarele condiții:

 • Transmisiuni de calitate: trebuie să ai o calitate bună a transmisiunii, inclusiv o conexiune la internet stabilă și un echipament bun.
 • Audiență activă: trebuie să ai o audiență activă care urmărește transmisiunile tale și interacționează cu tine prin intermediul chat-ului.
 • Conținut regulat: trebuie să postezi conținut regulat și să ai o programare regulată pentru transmisiunile tale.
 • Respectarea regulilor: trebuie să respecți regulile platformei și drepturile de autor pentru a evita orice probleme legale.
 • Profil completat: trebuie să ai un profil completat cu informații despre tine și transmisiunile tale.
 • Trebuie să ai cel puțin 50 de urmăritori.
 • Trebuie să transmiți live cel puțin 8 ore în ultimele 30 de zile.
 • Să ai cel puțin 7 transmisiuni diferite în ultimele 30 de zile.

După ce îndeplinești aceste condiții, poți aplica pentru statutul de afiliat pe Twitch prin intermediul platformei.

Este important să reții că acestea sunt doar criteriile minime și că Twitch poate avea alte cerințe sau criterii adiționale pentru a deveni afiliat.

7. Vinde lucruri făcute manual (handmade) pe Etsy

Cum să faci bani online de acasă pe Etsy

Dacă pasiunea ta este lucrul manual, cum ar fi croșetatul, tricotatul sau realizarea de diferite obiecte unice sau personalizate, poți să le vinzi pe Etsy.

Cu peste 7,5 milioane de vânzători și peste 96 de milioane de cumpărători din toată lumea, Etsy este o platformă e-commerce globală care îți permite să vinzi (sau să cumperi) lucruri create manual.

Înscrierea este gratuită, iar listarea unui produs handmade costă 0,20$/lună.

În plus, trebuie să plătești un comision de 6,5% pentru fiecare produs vândut și 4% comision pentru gestionarea plăților.

De exemplu dacă vinzi un obiect cu 20 de dolari, Etsy reține 6,5% (1,3$), 4% (0,8$) și 0,2$, deci vei rămâne cu 17.7$.

Te întrebi ce poți vinde pe Etsy?

Sunt 4 categorii principale de produse care se pot vinde pe Etsy:

 • produse lucrate manual,
 • articole vintage,
 • materiale (de exemplu fire de tricotat),
 • produse digitale, cum ar fi tutoriale sau artă digitală.

Intră doar câteva minute pe Etsy și răsfoiește produsele, astfel vei descoperi rapid varietatea bogată de produse handmade unice pe care oamenii le vând pe Etsy.

Cumpărătorii din întreaga lume apelează la Etsy pentru articole interesante și unice, așa că adesea, cu cât produsul pe care îl vinzi este mai original, cu atât răspunsul publicului va fi mai bun.

8. Print on demand

Câștigă bani online cu print on demand

Print on demand sau imprimarea la cerere este o soluție care permite imprimarea de produse personalizate la cerere, fără a fi nevoie să deții marfă sau produse imprimabile în stoc.

Acest sistem este deosebit de util pentru cei care vând produse personalizate, cum ar fi tricouri, șepci, postere, căni și multe altele, deoarece permite oferirea unei game largi de produse fără a investi într-o cantitate excesivă de marfă în stoc.

Te întrebi cum funcționează sistemul de vânzare „print on demand”?

Tu trebuie să creezi designul care va fi imprimat pe diferite obiecte, alegi un furnizor ”print on demand” și adaugi produsele personalizate pe o platformă e-commerce.

Procesul de imprimare la cerere începe atunci când un client plasează o comandă online pe un site de comerț electronic.

Clientul alege produsul dorit, personalizează designul (dacă are această opțiune) și plătește comanda.

Odată ce tu primești comanda, trebuie să o transferi unui furnizor de imprimare la cerere, care se ocupă de producția produsului.

Când transferi comanda furnizorului trebuie să-i plătești acestuia costurile de imprimare și expediere.

Imprimarea este realizată folosind tehnici de imprimare digitală sau offset în funcție de cerințele produsului și de bugetul clientului, care are libertatea de a alege produsul cel mai potrivit pentru nevoile sale.

După ce este imprimat, produsul este ambalat și expediat direct către client de către furnizorul de „print on demand”.

Practic, tu ești un intermediar între clientul final și furnizorul care imprimă produsul la cerere.

Care e cel mai bun site de print on demand?

Există mai multe site-uri care se ocupă cu print on demand, dar cel mai bun, după părerea mea, este Printify.

Pune la dispoziție peste 850 de produse care pot fi personalizate cu imprimare la cerere.

Înscrierea este gratuită și permite sincronizarea cu o mulțime de platforme e-commerce, cum ar fi Shopify, Wix, Etsy, Ebay, WooCommerce, Prestashop și multe altele.

Alte două platforme care oferă produse imprimate la cerere sunt printful.com și redbubble.com.

9. Deschide un magazin online (e-commerce)

Deschiderea unui magazin online este o altă soluție pe care o poți lua în considerare dacă vrei să câștigi bani pe internet.

Vorbim despre un sector care doar în 2021 a atins cota globală de 4,9 trilioane de dolari, iar estimările vorbesc de o creștere globală a comerțului online până la 6,3 trilioane în 2024.

Pe scurt, comerțul online este un sector care nu cunoaște criză.

Contrar a ceea ce ai putea crede, nu este costisitor să deschizi un magazin online și nu este greu de gestionat.

Iată 3 modalități ca să deschizi un magazin online:

 • poți să deschizi un magazin online apelând la platforme precum Shopify, care, plătind un abonament lunar, îți permit în doar câteva minute să faci setările necesare și să ai produsele tale la vânzare online;
 • dacă ai cunoștințe minime de web design, poți să cumperi un spațiu web și să-l personalizezi cu un CMS (cum ar fi WordPress sau Prestashop);
 • poți să deschizi o vitrină virtuală pe platforme de vânzări online deja consacrate (numite marketplace), precum Amazon, eBay sau eMAG.

Ca să deschizi un magazin online pe Shopify, Amazon sau eMAG nu trebuie să ai competențe de programare sau web design, doar te înscrii, apoi faci setările necesare, care sunt foarte simplu de făcut și explicate pas cu pas.

Trebuie specificat că un marketplace percepe un abonament lunar și/sau un profit din vânzări.

Dacă alegi să-ți un faci un magazin online al tău, ca să eviți abonamentele de pe platformele marketplace, trebuie să te documentezi bine sau poți să te adresezi cuiva priceput în web design, SEO și marketing.

Este convenabil să deschizi un magazin online?

Bineînțeles, pentru că nu ai costurile mari de început pe care le are un magazin fizic.

Investiția inițială constă în crearea magazinului și stocul de marfă.

Este îndeajuns să ai undeva o cameră pe care s-o transformi în depozit și să faci contract cu o firmă de curierat.

Adaugi produsele pe magazinul online, iar când clientul cumpără ceva, ambalezi produsul și-l trimiți prin curier.

10. Dropshipping

De ceva timp, devine tot mai populară o nouă modalitate de comerț online, care este capabilă să simplifice foarte multe aspecte organizatorice.

Mă refer la dropshipping.

Este un model de e-commerce foarte simplu și tot mai la modă, mai ales printre cei mai tineri, care, dacă este făcut cu succes, permite obținerea și a unor câștiguri mari.

Să vinzi în dropshipping îți permite să ai un magazin online fără a deține fizic în stoc produsul și fără a te ocupa de expediere.

Sarcina ta va fi doar să vinzi.

Când există o vânzare, proprietarul activității trimite tranzacția unui furnizor terț, care o pregătește și o expediază clientului.

Deschiderea unui magazin în dropshipping prezintă diferite avantaje comparativ cu un magazin online tradițional.

În primul rând, există o varietate mare din care să alegi ce să vinzi.

Neavând nevoie să cumperi în avans și să stochezi produsele, poți introduce în magazinul online o mare diversitate de produse, selectând evident acelea care, în urma unei analize de piață, pot fi vândute mai ușor.

De exemplu, conform unei cercetări recente, produsele în dropshipping care generează cel mai mare număr de vânzări sunt articolele de modă, produsele de bucătărie și pentru îngrijirea personală, produsele electronice și multimedia.

Beneficiile sunt și în termeni de costuri, având în vedere că nu există obligații de a deține un depozit, nu sunt obligații de a efectua achiziții de stocuri de marfă în avans și nu există costuri legate de expediere și de pregătirea comenzii.

Evident, dropshippingul prezintă și dezavantaje.

Principalul dezavantaj este reprezentat de marjele reduse.

Cu dropshippingul îți începi afacerea cu mai puțin capital, dar primești doar un mic procent pe vânzare; majoritatea câștigurilor merg la furnizorul de dropshipping.

Dacă pe de o parte economisești la costurile operaționale, pe de altă parte nu vei beneficia mult de pe urma prețurilor en-gros.

Acest lucru înseamnă că va trebui să ai un volum de afaceri destul de mare pentru a obține câștiguri frumoase.

Este de asemenea un piață cu o concurență ridicată.

Din ce în ce mai multe persoane, motivate de comoditatea de a deschide un magazin online fără probleme de depozitare și expediere, se lansează în acest business, cu rezultatul că concurența începe să devină tot mai aprigă.

Produsele mai populare se găsesc la mii de vânzători online și unii pot chiar să provină de la aceiași furnizori de dropshipping.

Te întrebi cum să deschizi un magazin online în dropshipping?

Deschiderea unui magazin în dropshipping este mult mai puțin costisitoare comparativ cu deschiderea unui magazin tradițional, fie el fizic sau exclusiv digital.

Există cu siguranță niște cheltuieli inițiale de înfruntat.

Prima cheltuială este reprezentată de crearea e-commerce-ului, deci achiziția de domeniu, găzduire și platformă care permite crearea și gestionarea unui magazin online.

Cineva care are cunoștințe de informatică poate deschide un e-commerce singur, urmând sfaturi care se găsesc online gratuit, economisind astfel și putând începe imediat.

Ulterior, va trebui să faci analize de piață pentru a înțelege ce produse sunt la modă și se pot vinde.

Apoi trebuie să cauți un furnizor care colaborează și acceptă colaborarea în dropshipping.

Odată făcut acest lucru, este momentul să creezi o strategie corectă de marketing și să faci publicitate magazinului online, în special pe rețelele sociale și motoarele de căutare.

Dacă te întrebi unde găsești furnizorii de dropshipping, iată o listă cu cei mai importanți:

 • AliExpress: o platformă vastă, cu o varietate mare de produse și furnizori.
 • SaleHoo: platformă de furnizori verificați, cu mii de opțiuni de dropshipping.
 • Oberlo: platformă specializată pentru Shopify, permite accesul la o varietate mare de produse.
 • Spocket: oferă produse de calitate, cu accent pe furnizorii din SUA și Europa.
 • Printful și Printify: platforme ideale pentru produse personalizate prin print-on-demand.

11. Marketing afiliat (afiliere)

Afiliate marketing sau afilierea este o strategie de marketing în care o persoană sau o companie promovează produse sau servicii ale unei alte companii și primește un comision pentru fiecare vânzare.

Acest sistem este bazat pe parteneriate între afiliați și companiile care doresc să-și promoveze produsele sau serviciile.

Sunt mai multe modalități să faci bani online prin marketing afiliat, iar cele mai eficiente sunt prin intermediul unui website sau blog, prin intermediul rețelelor sociale sau prin intermediul platformelor de email marketing.

Dacă ai un website sau un blog, poți face bani prin afiliere adăugând reclame sau link-uri de afiliere în conținut.

Poți include link-uri de afiliere în articole sau poți crea pagini cu recenzii sau de comparare a produselor.

Rețelele de socializare sunt, de asemenea, o modalitate foarte bună să câștigi bani prin afiliere.

Poți promova produsele pe o pagină Facebook sau prin intermediul unui canal pe YouTube sau Twitch.

Este clar că trebuie să ai un număr destul de mare de urmăritori pe rețelele de socializare ca să generezi vânzări prin link-urile tale de afiliere.

O altă metodă să faci bani online este prin intermediul platformelor de email marketing, poți include link-uri afiliate în aceste comunicări sau poți crea campanii de email dedicate.

Este important să ții cont că pentru a face bani prin afiliate marketing, trebuie să ai o audiență activă și să îți construiești o comunitate puternică.

De asemenea, trebuie să alegi produse sau servicii relevante pentru audiența ta și să oferi recomandări sincere pentru a-ți menține credibilitatea.

12. Vinde servicii ca freelancer

Îți dorești să câștigi bani online ca freelancer, dar nu știi de unde să începi sau ce abilități să îți dezvolți?

Iată câteva modalități prin care poți să faci bani de acasă și să-ți transformi pasiunile și experiența într-un anumit domeniu într-un business online profitabil.

 1. Scriere de conținut: dacă ai abilități de scriere și poți crea conținut unic și de calitate, poți găsi ușor oportunități de a scrie articole pentru bloguri, descrieri de produse, postări pentru rețelele de socializare și multe altele.
 2. Design grafic: dacă ai abilități în domeniul designului grafic, poți găsi proiecte de design de logo-uri, imagini pentru social media, bannere publicitare și multe altele.
 3. Dezvoltare web: dacă ai cunoștințe de programare, poți lucra ca dezvoltator web. Poți lucra pe proiecte de dezvoltare a site-urilor web sau a aplicațiilor web.
 4. Asistență virtuală: oferă servicii de asistență virtuală pentru oameni de afaceri sau antreprenori care au nevoie de ajutor cu sarcinile administrative.
 5. Marketing digital: dacă ai experiență în marketing digital, poți oferi servicii de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO), publicitate pe Google și Facebook, campanii de email marketing și multe altele.
 6. Traduceri: dacă ai abilități lingvistice, poți lucra ca traducător de texte, cărți, articole și multe altele.
 7. Consultanță: dacă ești expert într-un anumit domeniu, poți oferi servicii de consultanță online pentru clienții tăi.
 8. Crearea și vânzarea cursuri online. dacă ești pasionat de un anumit subiect și ai cunoștințe solide în acest domeniu, poți crea un curs online care să ofere informații valoroase și să răspundă nevoilor și intereselor publicului.
 9. Vânzarea de produse digitale: poți crea și vinde produse digitale, cum ar fi ebook-uri, planuri de afaceri, modele de CV-uri sau alte produse digitale.

Te întrebi unde ai putea să-ți vinzi serviciile ca freelancer?

Există multe platforme online pe care poți să îți promovezi serviciile ca freelancer și să găsești clienți.

Iată câteva dintre cele mai populare platforme:

 1. Fiverr: este o platformă de freelancing care se concentrează mai mult pe servicii specifice și proiecte de dimensiuni mai mici. Aici poți să oferi servicii precum scriere de conținut, design grafic, programare, traduceri și multe altele.
 2. Upwork: este una dintre cele mai mari platforme de freelancing din lume, care oferă o gamă largă de proiecte în diferite domenii, de la design grafic și programare la scriere și traduceri.
 3. Freelancer: este o platformă globală care conectează angajatorii cu freelancerii din întreaga lume. Pe această platformă poți găsi proiecte în diferite domenii, inclusiv dezvoltare web, design, marketing și multe altele.
 4. Toptal: este o platformă exclusivă pentru freelanceri experimentați și foarte talentați din domeniile dezvoltare software, design și finanțe.
 5. PeoplePerHour: este o platformă britanică de freelancing care se concentrează mai mult pe proiecte în domeniile IT, marketing și design.
 6. Guru: este o platformă de freelancing care oferă proiecte în diferite domenii, inclusiv IT, design, marketing, scriere de conținut și multe altele.

Mai sus am enumerat doar câteva dintre cele mai cunoscute platforme de freelancing, dar de exemplu poți pune și anunțuri pe principalele platforme de mică publicitate sau pe grupurile Facebook dedicate.

Poți să explorezi și alte opțiuni și să alegi platforma care se potrivește cel mai bine competențelor și intereselor tale.

13. Vânzarea de fotografii și video

Dacă ești pasionat de fotografie și îți place să faci poze multe, poți să faci bani online din vânzarea de fotografii.

Iată care sunt cele mai bune site-uri unde poți să îți vinzi fotografiile și cum poți să începi să câștigi bani din această activitate.

Shutterstock

Primul site pe care îl recomand este Shutterstock.

Acest site este o adevărată mină de aur pentru fotografi!

Shutterstock este o platformă ușor de utilizat și îți permite să îți încarci fotografiile pentru a le vinde.

Fotografiile pot fi vândute la un preț mediu de 25 de cenți de dolari pentru fiecare descărcare.

iStock by Getty Images

Un alt site popular este iStock by Getty Images, care îți oferă posibilitatea de a încărca și vinde fotografiile tale.

Chiar dacă plata nu este foarte mare, începând de la 15% din prețul de vânzare, iStock este un loc bun pentru a-ți vinde fotografiile și a-ți construi un portofoliu.

500px

Dacă dorești să vinzi fotografii prin intermediul unei piețe deschise, poți încerca 500px.

Acest site de fotografie îți permite să încarci fotografiile într-un portofoliu online și să le vinzi către cumpărători interesați.

500px plătește fotografiile la un preț de aproximativ 30% din prețul de vânzare.

Adobe Stock

Un alt site popular este Adobe Stock.

Acesta este un site de fotografie stock care îți permite să încarci și să vinzi fotografiile într-un mod simplu și rapid.

Plata pentru fotografiile tale este între 20% și 60% din prețul de vânzare, în funcție de nivelul de calitate și de popularitatea fotografiilor.

Etsy

În plus față de aceste site-uri, poți să îți încarci și să vinzi fotografiile pe platforme precum Etsy, care este o piață populară pentru vânzarea de produse handmade și de artă.

Etsy îți oferă posibilitatea de a-ți vinde fotografiile în format fizic sau digital.

Vânzarea de fotografii este o modalitate excelentă de a câștiga bani online și de a-ți expune creativitatea.

Indiferent de site-ul pe care îl alegi, asigură-te că încarci doar fotografiile de înaltă calitate și că îți promovezi portofoliul pentru a ajunge la cât mai mulți cumpărători.

Sfaturi utile pentru cei care vor să câștige bani online de acasă

Pentru a avea succes online, este important să urmezi câteva sfaturi utile.

Iată câteva dintre cele mai importante:

 1. Alege un domeniu potrivit pentru tine. Poți să începi cu un blog, să vinzi produse handmade, să devii freelancer sau să câștigi bani din vânzarea de fotografii. Alege un domeniu care îți place și care se potrivește competențelor tale.
 2. Cercetează și planifică. Indiferent de domeniul pe care îl alegi, cercetarea și planificarea sunt esențiale. Învață cât mai multe despre domeniul tău de interes, află care sunt cele mai bune practici și analizează concurența. Planifică pas cu pas, stabilind obiective realiste și strategii clare pentru a ajunge la succes.
 3. Fii perseverent. Nu există o modalitate rapidă de a te îmbogăți peste noapte. Este nevoie de timp, efort și multă perseverență pentru a avea succes în online. Nu te descuraja în fața obstacolelor și continuă să îți pui în aplicare cunoștințele și strategiile acumulate.
 4. Construiește o rețea de relații. În online, relațiile sunt foarte importante. Construiește o rețea de relații solide cu alți profesioniști din domeniul tău de interes, iar aceștia te pot ajuta să crești și să îți dezvolți afacerea. Participă la evenimente online, fii activ pe rețelele de socializare și nu ezita să întrebi și să oferi ajutor.
 5. Fii creativ. În lumea online, concurența este acerbă și este important să te diferențiezi de ceilalți. Fii creativ în modul în care îți promovezi afacerea și caută mereu noi modalități de a crește și de a dezvolta afacerea ta.

Concluzie

În concluzie, să câștigi de bani de acasă este o opțiune foarte atractivă și convenabilă dacă dorești să ai o nouă sursă de venituri stabile.

Există o varietate de metode disponibile, de la blogging și vânzarea de lucruri handmade pe Etsy până la promovarea produselor afiliate sau vânzarea de produse proprii într-un magazin online.

Înainte să încerci să câștigi bani online, este important să faci o cercetare de piață și să înțelegi cerințele și așteptările clienților pentru fiecare metodă de câștig.

În plus, este nevoie de perseverență și să depui efortul necesar pentru a construi o prezență online puternică și credibilă înainte să începi să te aștepți la venituri mari.

Să câștigi bani de acasă poate fi o modalitate utilă și plăcută de a-ți îmbunătății situația financiară, dar este important să te pregătești corespunzător dacă dorești să ai succes.

Ce părere ai despre aceste metode de câștigat bani online?

Spune-ți părerea folosind modulul de comentarii de mai jos.

21 de comentarii la „Cum să faci bani online de acasă în 2024”

 1. Un articol foarte complex si de folosinta pentru toti cei care doresc sa castige bani online! Felicitari pentru munca depusa in creearea acestui ghi!

  Răspunde
 2. Un articol bun. Este evident că ai pus multă muncă în realizarea acestui articol. Am apreciat faptul că ai inclus atât de multe opțiuni diferite, astfel încât oricine să poată găsi o metodă care se potrivește stilului lor de viață.

  Răspunde
 3. Articolul tău este prea general și nu oferă destule detalii despre cum să începi să câștigi bani online. Ar fi util să menționezi cum să începi și ce pași trebuie să urmezi pentru a câștiga bani online folosind metodele menționate în articol.

  Răspunde
 4. Articolul tău este informativ și bine scris. Este evident că ai făcut o cercetare bună și ai selectat cele mai bune metode pentru a câștiga bani online. Mulțumesc pentru sfaturi!

  Răspunde
 5. Articolul tău nu a menționat câteva dintre cele mai importante aspecte ale câștigării de bani online, cum ar fi plățile, securitatea online și cum să evităm escrocheriile. Ar fi fost util să discuți și despre aceste aspecte importante.

  Răspunde
 6. Apreciez că ai menționat și modalitățile de a câștiga bani online prin intermediul platformelor sociale. Mulți oameni nu realizează că pot câștiga bani folosind YouTube, Instagram, TikTok sau Facebook. Este o idee excelentă pentru a face bani online.

  Răspunde
 7. Articol bine scris dar mi-ar fi plăcut să văd câteva exemple concrete de oameni care au reușit să câștige bani online folosind metodele menționate în articol. Ar fi fost mai motivant să citesc despre succesul altor persoane și cum au reușit să câștige bani online.

  Răspunde
 8. Un blog poate aduce câștiguri considerabile pe termen lung, dar este important să ai răbdare și să fii consecvent în crearea de conținut. Aceste idei sunt utile pentru cei interesați să își suplimenteze veniturile sau să își creeze o sursă de venit suplimentar.

  Răspunde
 9. Salut, eu mi-am făcut un blog anul trecut, dar nu mi-l acceptă adsense. Îmi tot spune că blogul nu e pregătit să afișeze anunțuri. Ai idee cam ce ar trebui să fac să-mi accepte blogul adsense?

  Răspunde
  • Salut, nu e greu să-ți accepte blogul AdSense.

   Trebuie să ai ceva conținut de calitate, eu recomand peste 30 de articole de calitate publicate, dar mie mi-au fost aprobate bloguri și cu doar 20 de articole.

   Vizitele sunt foarte importante ca să te accepte AdSense, recomand să ai cel puțin 100 de vizite organice pe zi. Evită la început vizitele de pe Facebook sau alte social network.

   Apoi mai sunt chestiile tehnice, de exemplu blogul să aibă o viteză de încărcare bună, să fie ușor de navigat, să ai publicată și pusă la vedere pagina ”Privacy și Cookies” și, nu în ultimul rând, bannerul care avertizează că plasezi cookies.

   Dacă le ai pe toate acestea de mai sus sigur o să-ți accepte blogul AdSense.

   Succes cu blogul tău!

   Răspunde
 10. Articol scris bine, informații destul de utile, dar puțin realiste. În oricare metodă menționată aici este o concurență extrem de mare. Slabe șanse să ai succes în online în ziua de azi.

  Răspunde
  • Este adevărat că sunt mulți care oferă servicii online de orice fel, dar trebuie să te diferențiezi de ceilalți și să oferi servicii mai bune și la prețuri competitive. Eu cred că e loc pentru toată lumea pe internet și oricine poate să facă bani online.

   Răspunde

Lasă un comentariu