Cum să faci bani online de acasă în 2022

Vrei să câștigi bani online de acasă, dar nu știi de unde să începi? Ai ajuns în locul potrivit!

Dacă vrei să afli cum să faci bani online de acasă în timpul liber, continuă să citești acest articol.

Vei găsi cele mai eficiente idei de a face bani online de acasă, chiar dacă nu ai cunoștințe de specialitate în domeniul IT și (aproape) fără investiții.

Ca să poți câștiga bani online de acasă ai nevoie de un computer, conexiune internet și timp liber.

Te întrebi câți bani poți să câștigi pe internet? Răspunsul este că depinde foarte mult de metoda pe care o alegi și de timpul pe care îl ai la dispoziție.

Cum să faci bani online de acasă în 2022

Iată, deci, cele mai bune idei de făcut bani online muncind de acasă.

Câștigă bani online de acasă cu un blog

Cea mai bună metodă de făcut bani online de acasă, după părerea mea, este crearea unui blog.

Cu un blog de calitate poți să câștigi și câteva sute/mii de euro pe lună, dar nu este o metodă de a face bani rapid, pentru că vei avea nevoie de timp ca să te faci cunoscut și să ai vizitatori pe blog.

Alegerea unei nișe despre care să publici articole, cum ar fi modă, rețete, afaceri, frumusețe, tehnologie sau mașini, îți va permite să atragi pe blogul tău un public care împărtășește exact același interese.

Dacă vrei să câștigi bani online cu un blog, este foarte important să scrii despre ceea ce îți place și te pricepi.

De exemplu, dacă îți place să gătești poți să faci un blog de rețete, cine călătorește mult poate să facă un blog de călătorii, dacă pasiunea ta sunt cărțile și lectura poți să faci un blog cu recenzii de cărți.

Exemplele pot continua la nesfârșit.

Când blogul începe să aibă vizite, poți să-ți monetizezi blogul în mai multe moduri: vânzarea de spații publicitare, marketing afiliat, articole sponsorizate, consultanță, vânzarea de ebook/audiobook etc.

Te întrebi câți bani poți câștiga dintr-un blog?

Câștigul unui blog depinde foarte mult de numărul de vizitatori: cu cât un blog are mai mulți vizitatori, cu atât câștigul crește.

Deci, este evident că trebuie să publici cât mai multe articole ca să ai cât mai multă vizibilitate pe internet, astfel, numărul vizitatorilor va crește și, implicit, câștigul tău va crește.

Apoi, câștigul mai depinde și de nișa aleasă. De exemplu, un blog de finanțe personale poate avea un câștig mult mai mare decât un blog de rețete având același număr de vizitatori.

În concluzie, investiția pentru crearea unui blog este minimă, dar, în timp, dacă ai răbdare și vei fi consecvent, îți poate aduce mari satisfacții.

Redactor de articole și recenzii

Dacă crearea unui blog sau site web unde să-ți publici articolele scrise de tine ți se pare prea complicat, ca să faci bani online rapid poți să redactezi articole pe care să le vinzi altor proprietari de bloguri și site-uri.

În comparație cu crearea unui blog, scrierea de articole contra cost este o metodă de a face bani online foarte rapidă pentru că nu mai trebuie să aștepți ca articolele publicate pe blogul tău să aibă vizibilitate pe internet.

Câștigul depinde doar de timpul pe care poți să-l dedici și de abilitățile tale în scriere.

Practic, scrii articolele și încasezi banii imediat după vânzare (sau cum te înțelegi cu cumpărătorul).

Dacă optezi pentru această idee de făcut bani online, poți să scrii articole contra cost pentru bloguri, recenzii sau descrieri de produse pentru magazine online, traduceri (dacă cunoști alte limbi străine), texte pentru site-uri de prezentare și multe altele.

Poți să începi simultan un blog al tău și, ca să câștigi rapid niște bani, să scrii articole și pentru alții.

Cât se câștigă din scrierea de articole? Câștigul depinde de cât timp ai la dispoziție și complexitatea articolelor.

Pentru scrierea de articole simple (știri, de exemplu) prețul poate începe de la 2 – 3 lei pe 100 de cuvinte, dar dacă articolul presupune cunoștințe avansate într-un anumit domeniu și/sau o documentare amplă, prețul poate trece de 6 – 8 lei pe 100 de cuvinte.

Cum să faci bani online de acasă din sondaje

Desigur, să câștigi bani din sondaje online nu este o metodă care îți permite să obții o libertate financiară totală, dar cu siguranță te poate ajuta să-ți suplimentezi veniturile.

Câți bani poți câștiga completând sondaje online?

În general, aceste platforme de sondaje online atribuie un număr de credite în funcție de durata sondajului și, odată atins un anumit prag, este posibilă convertirea sumei obținute în bani reali.

Alte platforme oferă direct bani pentru fiecare sondaj completat, apoi, odată ce atingi pragul minim de plată, poți să ceri lata prin Paypal sau cont bancar.

În orice caz, câștigul din sondaje depinde de durata chestionarelor (cele mai lungi sunt mai bine plătite) și de cât de des participi la sondaje.

Cele mai importante platforme de făcut bani online din sondaje în România sunt:

Daedalus online

Pentru fiecare sondaj de opinie completat primești un număr de credite.

Ajuns la minim 1.000 de credite, care este echivalentul a 10 euro, poți să soliciți plata.

Plata este efectuată în moneda locală, doar prin cont bancar, în jurul datei de 15 a fiecărei luni.

Practic, dacă în luna august ai făcut cel puțin 1000 de puncte, poți să ceri plata, iar banii îi primești în jurul datei de 15 septembrie.

Mobrog

Este o altă platformă de sondaje de opinie online, care te plătește în euro pentru fiecare sondaj completat.

Poți cere plata prin PayPal când depășești pragul minim de plată de 5 euro și în aproximativ 30 de minute ai banii în cont.

Sondajele sunt destul de frecvente, în acest mod poți să depășești pragul de 5 euro relativ repede.

Este important să completezi profilul cu toate datele despre tine, în acest mod vei putea participa la mai multe sondaje.

TGM Panel

O altă platformă de sondaje online pe care o recomand este TGM Panel.

Ca la orice altă platformă de acest tip, câștigul este în funcție de durata sondajelor și cât de des participi la ele.

Banii îi poți retrage prin PayPal după ce atingi pragul minim de plată de 3 euro.

Este foarte important să folosești la înscriere pe platforma TGM Panel adresa email pe care ai folosit-o la crearea contului PayPal. Altfel nu o să primești plata.

Cum să faci bani online cu un canal YouTube

O metodă foarte bună pentru a câștiga bani online este să deschizi un canal pe YouTube, în acest fel poți să transformi pasiunile tale într-o adevărată afacere online.

Ca să ai succes pe YouTube trebuie să creezi conținut video de calitate și să publici în mod regulat.

Principala metodă de a câștiga cu un canal YouTube este programul de parteneriat, care, dacă ești acceptat în program, va difuza reclame de publicitate în cadrul videoclipurilor tale, astfel, o parte din ceea ce încasează YouTube de la cine își face publicitate îți revine ție.

Ca să accesezi programul de parteneriat YouTube trebuie să ai minim 1000 de abonați și cel puțin 4000 de ore de vizualizări video în ultimul an.

Alte metode de a face bani cu un canal YouTube sunt link-urile de afiliere (pe care le poți adăuga în descriere), promovarea de evenimente sau produse, vânzarea de servicii etc.

Câți bani poți să câștigi cu YouTube?

În medie, poți câștiga aproximativ 1,2 USD la 1000 de vizualizări.

Este evident că valoarea de 1,2$/1000 de vizualizări este o medie, deci câștigul poate fi mai mare sau mai mic în funcție de argumentul videoclipului.

Un videoclip despre finanțe personale poate avea un câștig mult mai mare la 1000 de vizualizări decât un video amuzant cu animale.

În mod clar, câți bani faci din YouTube depinde și de implicarea publicului tău, timpul de vizionare, interacțiuni precum comentarii, aprecieri (și dislikes) și distribuiri video.

Curiozitate: cel mai bine plătit YouTuber din 2020 a fost Ryan Kaji, care a câștigat aproximativ 29 de milioane de dolari… și are doar 9 ani.

Câștigă bani online ca influencer pe Instagram, TikTok sau Facebook

Se știe deja de mult timp că rețelele de socializare precum TikTok, Instagram sau Facebook te pot ajuta să faci bani online.

Nu este o metodă rapidă de făcut bani online pentru că ai nevoie de mulți urmăritori și acest lucru nu se întâmplă peste noapte.

Poate dura luni sau chiar ani buni ca să ajungi la un număr de urmăritori care să-ți permită un câștig decent.

Dar, dacă ești consecvent și postezi lucruri interesante, s-ar putea ca succesul să apară mai repede decât te aștepți.

În plus, tendința se schimbă: dacă în trecut singurii influenceri care reușeau să facă bani cu Instagram/Facebook erau vedetele cu milioane de urmăritori, în ultimul timp nu mai este cazul, ba dimpotrivă, sunt micro-influencerii (cei cu un număr mic de urmăritori, dar foarte activi) care au probabilități mai mari să intre în contact cu mărci și companii pentru a promova produse sau servicii și pentru a face bani online.

Vinde lucruri făcute manual (handmade) pe Etsy

Dacă pasiunea ta este lucrul manual, cum ar fi croșetatul, tricotatul sau realizarea de diferite obiecte unice sau personalizate, poți să le vinzi pe Etsy.

Cu peste 7,5 milioane de vânzători și peste 96 de milioane de cumpărători din toată lumea, Etsy este o platformă e-commerce globală care îți permite să vinzi (sau să cumperi) lucruri create manual.

Înscrierea este gratuită, iar listarea unui produs handmade costă 0,20$/lună.

În plus, trebuie să plătești un comision de 6,5% pentru fiecare produs vândut și 4% comision pentru gestionarea plăților.

De exemplu dacă vinzi un obiect cu 20 de dolari, Etsy reține 6,5% (1,3$), 4% (0,8$) și 0,2$, deci vei rămâne cu 17.7$.

Te întrebi ce poți vinde pe Etsy?

Sunt 3 categorii principale de produse care se pot vinde pe Etsy: produse lucrate manual, articole vintage și materiale pentru crearea de obiecte lucrate manual.

Intră doar câteva minute pe Etsy și răsfoiește produsele, astfel vei descoperi rapid varietatea bogată de produse handmade unice pe care oamenii le vând pe Etsy.

Cumpărătorii din întreaga lume apelează la Etsy pentru articole interesante și unice, așa că adesea, cu cât produsul pe care îl vinzi este mai original, cu atât răspunsul publicului va fi mai bun.

Câștigă bani cu un magazin online (e-commerce)

Deschiderea unui magazin online este o altă soluție pe care o poți lua în considerare dacă vrei să câștigi bani pe internet.

Contrar a ceea ce ai putea crede, nu este costisitor să deschizi un magazin online și nu este greu de gestionat.

Iată 3 modalități ca să deschizi un e-commerce:

  • poți să deschizi un magazin online apelând la servicii precum Shopify, care, plătind un abonament lunar, îți permit în doar câteva minute să faci setările necesare și să ai produsele tale la vânzare online;
  • dacă ai cunoștințe minime de web design, poți să cumperi un spațiu web și să-l personalizezi cu un CMS (cum ar fi WordPress sau Prestashop);
  • poți să deschizi o vitrină virtuală pe platforme de vânzări online deja consacrate (numite marketplace), precum Amazon, eBay sau eMAG.

Ca să deschizi un magazin online pe Shopify, Amazon sau eMAG nu trebuie să ai competențe de programare sau web design, doar te înscrii, apoi faci setările necesare, care sunt foarte simplu de făcut și explicate pas cu pas.

Trebuie specificat că un marketplace percepe un abonament lunar și/sau un profit din vânzări.

Dacă alegi să-ți un faci un magazin online al tău, ca să eviți abonamentele de pe platformele marketplace, trebuie să te documentezi bine sau poți să te adresezi cuiva priceput în web design, SEO și marketing.

Lasă un comentariu