Cele mai bune programe de editat video gratis

Vrei să modifici un filmuleț, dar nu știi care este cel mai bun program de editat video?

În acest articol prezint cele mai bune programe de editare video gratis, software care îți permit să modifici un fișier video, să decupezi sau să tai părți din el, să-l îmbunătățești sau să unești mai multe videoclipuri într-un filmuleț unic.

VSDC Free Video Editor

Cine caută un program de editat video semi-profesional și gratuit poate să încerce VSDC Free Video Editor, un software disponibil doar pentru Windows.

VSDC Free Video Editor este unul dintre puținele programe gratuite de editare video non-liniară, adică permite adăugarea unui fișier video în oricare poziție pe ”timeline”, deci utilizatorul nu este constrâns să urmeze o secvență ordonată.

Ce poți să faci cu acest software de editare video?

Printre funcțiile de editare video de bază ai la dispoziție, tăierea unor bucăți din video, împărțirea în mai multe părți, unirea videoclipurilor, decuparea marginilor, redare inversă, schimbarea vitezei de redare, adăugarea de scris și subtitrări, conversie video și multe altele.

În plus, sunt disponibile și unele opțiuni avansate, cum ar fi urmărirea mișcării oricărui element din videoclip, corectarea culorilor, instrumente de mascare, aplicarea de filtre și efecte speciale.

Datorită numărului mare de funcții, VSDC Free Video Editor nu este un software prea intuitiv, mai ales pentru utilizatorii începători, deci cine nu are experiență cu astfel de software trebuie să aibă răbdare să învețe și să urmărească tutorialele (în engleză) publicate pe site.

Cine este interesat de acest program de editat video gratis îl poate descărca de pe site-ul oficial.

Avidemux

Avidemux este un alt program de editat video pe care vă sfătuiesc să-l încercați.

Acest software suportă majoritatea formatelor video, inclus AVI/DivX și MP4, în plus, este disponibil pentru sistemele de operare Windows, MacOS și Linux.

Interfața grafică este foarte clară cu toate principalele funcții la vedere.

După ce încarci în interfața programului fișierul video pe care dorești să-l modifici, poți să folosești diferitele opțiuni de configurare și instrumente de editare.

Avidemux oferă numeroase instrumente de editare video, printre care redimensionare, rotire, decuparea marginilor, tăierea unor părți din video, reglarea culorilor, adăugarea de subtitrări și unirea mai multor videoclipuri într-un singur filmuleț.

Pentru că diferitele instrumente de editare video sunt împărțite pe categorii, este destul de ușor să găsești și să aplici modificările dorite.

Ca să descarci și să instalezi programul Avidemux fă click pe acest link.

Openshot

Openshot este un program de editat video gratuit și ușor de utilizat, care vă permite să creați proiecte cu o mare varietate de formate video, imagini și elemente vectoriale (.svg).

Cu Openshot puteți să uniți mai multe videoclipuri, să tăiați bucăți nedorite, să decupați părți, să redimensionați fișierele video, să adăugați efecte speciale, să corectați culorile sau luminozitatea, să adăugați text, subtitrări sau titluri și multe altele.

Interfața grafică este intuitivă și ușor de înțeles, dar oricum este recomandat să citiți mai întâi tutorialele prezente pe site ca să înțelegeți mai ușor cum se folosește acest software de editare video gratis. Pentru download faceți click aici.

Shotcut

Shotcut este un program de editare video gratuit, disponibil pe mai multe platforme, cum ar fi Windows, Linux sau Mac.

Este un software open source, ceea ce înseamnă că poate fi descărcat, instalat și folosit gratuit.

De asemenea, este foarte ușor de utilizat, astfel încât oricine poate începe să editeze video folosind acest program gratuit.

Printre caracteristicile sale, Shotcut oferă o mulțime de funcții de editare video, precum tăierea și copierea de clipuri, inserarea și ștergerea de clipuri, precum și posibilitatea de a muta clipurile pe timeline și multe altele.

Acest lucru face posibilă crearea unor videoclipuri de calitate profesionistă fără a fi nevoie să investești sume mari de bani într-un alt software de editare video.

Un alt avantaj al acestui program este faptul că oferă o mulțime de efecte video care pot fi aplicate pe clipurile tale.

Aceste efecte includ filtre video precum blur, sharpen, color grading sau noise reduction.

Mai mult decât atât, Shotcut oferă și o serie de efecte 3D LUT, care sunt deosebit de utile pentru a oferi videoclipurilor tale o estetică deosebită.

Shotcut oferă, de asemenea, suport pentru formate video și audio de înaltă calitate.

Acest lucru înseamnă că poți importa și exporta videoclipuri și fișiere audio în diferite formate, cum ar fi MP4, AVI, MOV, WAV sau MP3.

Mai mult decât atât, programul oferă și suport pentru formate de imagine, precum JPEG, PNG sau BMP, ceea ce îl face foarte versatil în ceea ce privește posibilitățile de editare a materialelor video.

Interfața grafică a programului este ușor de utilizat și poate fi personalizată pentru a se potrivi preferințelor tale.

De asemenea, Shotcut oferă și o serie de scurtături utile care pot fi folosite pentru a economisi timp și pentru a accelera procesul de editare video.

Printre aceste scurtături se numără posibilitatea de a seta puncte de tăiere și de a folosi butoanele de fade in și fade out pentru a adăuga tranziții între clipuri.

În concluzie, Shotcut este un program de editare video gratuit și open-source, care oferă o mulțime de funcții de editare și efecte video pentru a crea videoclipuri de înaltă calitate.

Interfața sa ușor de utilizat și suportul pentru o gamă largă de formate video și audio îl fac un software preferat pentru amatori și profesioniști deopotrivă.

Pentru download Shotcut accesați site-ul oficial.

HitFilm Express

HitFilm Express este un program de editare video gratuit care oferă o gamă largă de funcții pentru editare, creare de efecte vizuale și producție de filme.

Programul este utilizat pentru a produce filme în stil hollywoodian și este unul dintre cele mai complete și bune programe de editare video gratuite disponibile.

HitFilm Express poate părea puțin avansat pentru cei fără experiență în editare video, dar merită să investești timp pentru a învăța cum să-l folosești.

Programul oferă multe funcții avansate, cum ar fi video editing de calitate profesională, perfecționarea imaginilor compozite prin animarea simultană a două clipuri separate pentru a obține efecte video impresionante și crearea unui număr nelimitat de trasee audio și video.

HitFilm Express oferă, de asemenea, un trimer adaptiv care permite tăierea și ajustarea clipurilor după ce au fost adăugate la timeline.

De asemenea, poți copia un grup de atribute de la o clipă și să le aplici direct la o altă clipă sau întregul proiect.

Mixerul audio al programului permite reglarea optimă a sunetului cu rezultate de calitate profesională.

De asemenea, programul oferă diverse opțiuni de tranziție, cum ar fi comparația, zoom-ul și decolorarea.

HitFilm Express este disponibil atât pentru utilizatorii de Mac, cât și pentru cei de Windows și este unul dintre cele mai populare programe de editare video gratuite de pe piață.

Cu HitFilm Express, poți crea videoclipuri de înaltă calitate cu efecte vizuale impresionante, iar tutorialele incluse te vor ajuta să înveți rapid cum să folosești toate funcțiile și să-ți îmbunătățești abilitățile de editare video.

HitFilm Express este un program de editat video excelent pentru începători și profesioniști deopotrivă. Click aici pentru download.

Articole recomandate:

Lasă un comentariu