Cele mai bune programe de editat video gratis

Vrei să modifici un filmuleț, dar nu știi care este cel mai bun program de editat video?

În acest articol prezint cele mai bune programe de editare video gratis, software care îți permit să modifici un fișier video, să decupezi sau să tai părți din el, să-l îmbunătățești sau să unești mai multe videoclipuri într-un filmuleț unic.

Index articol

VSDC Free Video Editor

Cine caută un program de editat video semi-profesional și gratuit poate să încerce VSDC Free Video Editor, un software disponibil doar pentru Windows.

VSDC Free Video Editor este unul dintre puținele programe gratuite de editare video non-liniară, adică permite adăugarea unui fișier video în oricare poziție pe ”timeline”, deci utilizatorul nu este constrâns să urmeze o secvență ordonată.

Ce poți să faci cu acest software de editare video?

Printre funcțiile de editare video de bază ai la dispoziție, tăierea unor bucăți din video, împărțirea în mai multe părți, unirea videoclipurilor, decuparea marginilor, redare inversă, schimbarea vitezei de redare, adăugarea de scris și subtitrări, conversie video și multe altele.

În plus, sunt disponibile și unele opțiuni avansate, cum ar fi urmărirea mișcării oricărui element din videoclip, corectarea culorilor, instrumente de mascare, aplicarea de filtre și efecte speciale.

Datorită numărului mare de funcții, VSDC Free Video Editor nu este un software prea intuitiv, mai ales pentru utilizatorii începători, deci cine nu are experiență cu astfel de software trebuie să aibă răbdare să învețe și să urmărească tutorialele (în engleză) publicate pe site.

Cine este interesat de acest program de editat video gratis îl poate descărca de pe site-ul oficial.

Avidemux

Avidemux este un alt program de editat video pe care vă sfătuiesc să-l încercați.

Acest software suportă majoritatea formatelor video, inclus AVI/DivX și MP4, în plus, este disponibil pentru sistemele de operare Windows, MacOS și Linux.

Interfața grafică este foarte clară cu toate principalele funcții la vedere.

După ce încarci în interfața programului fișierul video pe care dorești să-l modifici, poți să folosești diferitele opțiuni de configurare și instrumente de editare.

Avidemux oferă numeroase instrumente de editare video, printre care redimensionare, rotire, decuparea marginilor, tăierea unor părți din video, reglarea culorilor, adăugarea de subtitrări și unirea mai multor videoclipuri într-un singur filmuleț.

Pentru că diferitele instrumente de editare video sunt împărțite pe categorii, este destul de ușor să găsești și să aplici modificările dorite.

Ca să descarci și să instalezi programul Avidemux fă click pe acest link.

Openshot

Openshot este un program de editat video gratuit și ușor de utilizat, care vă permite să creați proiecte cu o mare varietate de formate video, imagini și elemente vectoriale (.svg).

Cu Openshot puteți să uniți mai multe videoclipuri, să tăiați bucăți nedorite, să decupați părți, să redimensionați fișierele video, să adăugați efecte speciale, să corectați culorile sau luminozitatea, să adăugați text, subtitrări sau titluri și multe altele.

Interfața grafică este intuitivă și ușor de înțeles, dar oricum este recomandat să citiți mai întâi tutorialele prezente pe site ca să înțelegeți mai ușor cum se folosește acest software de editare video gratis. Pentru download faceți click aici.

Lasă un comentariu