Programe de descărcat muzică gratis pe laptop sau PC Windows

Cele mai bune programe de descărcat muzică gratis în format MP3 pe laptop sau PC Windows.

Cine este pasionat de muzică poate să-și îmbogățească colecția cu ultimele melodii apărute descărcându-le de pe internet.

Dacă nu știți cum se descarcă muzică gratis și repede pe laptop sau computer, în acest articol găsiți cele mai bune programe de descărcat muzică gratis în 2023 și instrucțiunile pentru utilizare.

Să găsești cel mai bun program de descărcat muzică gratis nu este ușor, multe programe promit marea cu sarea și apoi când îl instalați pe calculator vă dați seama că este plin cu publicitate sau, chiar mai rău, instalează alte programe nedorite.

Iată care sunt cele mai bune programe pentru a descărca melodii gratis în format MP3 pe laptop sau computer.

Citește și: Aplicații de descărcat muzică pe telefon Android.

Songr, cel mai bun program de descărcat muzică gratis în 2023

Chiar dacă a fost lansat cu mulți ani în urmă, Songr este încă și în ziua de azi cel mai bun program de descărcat muzică gratis.

Găsește cam orice melodie, se pot descărca mai multe melodii simultan fără nici o limită și în interfață nu există publicitate.

Interfața programului este simplă cu toate opțiunile ușor de accesat, astfel, chiar și cine nu a mai folosit niciodată un astfel de software nu o să întâmpine greutăți la folosire.

Cum se folosește Songr pentru download-ul melodiilor? Foarte ușor.

Porniți programul și în partea de sus o să vedeți un spațiu de căutare unde trebuie să scrieți titlul unei melodii sau numele artistului preferat.

Imediat Songr o să înceapă să caute melodia voastră pe principalele servicii web de streaming de muzică, apoi o să alcătuiască o listă cu toate melodiile găsite.

Melodiile le puteți asculta mai întâi, apoi dacă sunteți satisfăcuți de calitate le puteți descărcat pe PC făcând click dreapta pe titlul melodiei și apoi alegând opțiunea de descărcare.

Viteza de download este mare, în câteva secunde aveți melodia salvată pe hard-disk.

Colecția de melodii pe care se bazează Songr este impresionantă, în general se reușește să se descarce muzică de orice fel, clasică, muzică românească, populară și chiar muzică de manele.

Programul Songr este compatibil cu toate versiunile de Windows și este disponibil în versiune instalabilă și portabilă (portable). Pentru download Songr accesați site-ul oficial.

Program de descărcat muzică gratis simplu de folosit, MP3jam

Un alt software care permite descărcarea melodiilor de pe internet este MP3jam, foarte asemănător ca mod de funcționare cu programul Songr, mai sus descris.

MP3jam reușește să găsească orice melodie, astfel puteți să descărcați gratis muzică nouă, populară, clasică, muzică românească, iar calitatea este bună, cu un bitrate de cel puțin 128 Kbps.

Toate melodiile pot fi ascultate în streaming înainte de download și o caracteristică foarte utilă este aceea că programul permite descărcarea întregului album din care face melodia căutată.

Folosirea este extrem de simplă, instalați programul pe PC sau laptop, îl deschideți și trebuie doar să scrieți în spațiul dedicat numele cântărețului preferat sau titlul melodiei, apoi cu un simplu click pe ”Search” programul începe să caute pe internet și va realiza în scurt timp o listă cu melodiile găsite pe diferitele servicii web de streaming de muzică.

Când ați găsit melodia dorită ca să o descărcați pe laptop sau computer trebuie doar să faceți un simplu click pe pictograma cu săgeata orientată în jos.

Viteza de download este în general mare, dar depinde și de conexiunea voastră la internet și de serviciul de streaming de unde se descarcă fișierul MP3.

Singura limită pe care o impune programul MP3jam este descărcarea unei melodii din 5 în 5 minute.

Inițial aveți la dispoziție 3 download-uri și imediat începe o numărătoare inversă, astfel la aproximativ 5 minute puteți să mai descărcați o melodie, apoi alta și așa mai departe.

Dacă doriți să eliminați acestă limită trebuie să cumpărați versiunea PRO, dar dacă nu sunteți grăbiți, puteți să descărcați muzică gratis și fără să cheltuiți nici un ban folosind doar versiunea de bază gratis.

MP3jam este compatibil doar cu sistemele de operare Windows. Pentru download MP3jam accesați site-ul oficial.

Descarcă muzică gratis și repede cu Lacey

Lacey, cunoscut și cu numele Free Music & Video Downloader, este un alt program bun și gratuit de descărcat melodii MP3 de pe internet.

Modul de utilizare este simplu, ca și la cele două programe descrise mai sus, trebuie doar să scrieți în bara de căutare numele artistului sau titlul unei melodii, apoi apăsați enter pe tastatura computerului sau faceți click pe ”Search”.

Programul începe căutarea pe câteva site-uri specializate în streaming muzical, apoi după câteva secunde va realiza o listă cu melodiile găsite.

Ca să descărcați o melodie faceți dublu click pe titlul ei. În panoul ”Downloads” puteți să urmăriți progresul download-ului.

Programul Lacey găsește orice gen de muzică, începând cu muzică veche, clasică, românească, populară și terminând cu ultimele melodii noi apărute, pentru că reușește să caute în foarte multe baze de date online cu muzică, cum ar fi Baidu, SoundCloud, VKontakte, iPleer.FM, Last.FM și multe altele.

Acest software nu are nevoie de instalare pe computer, trebuie doar să extrageți fișierul Lacey.exe din arhiva ZIP pe care o descărcați de pe site-ul oficial, apoi ca să porniți programul trebuie doar să faceți dublu click pe fișierul Lacey.exe.

Pentru download accesați site-ul oficial.

FrostWire, un program bun pentru download melodii MP3

FrostWire este un program open source P2P, complet gratuit și fără publicitate, cu care puteți să descărcați muzică de pe rețeaua BitTorrent.

Se diferențiază de alți clienți torrent prin faptul că are un motor de căutare integrat, în acest mod nu trebuie să căutați fișiere torrent sau magnet link pe site-urile cu torrente, ci căutarea melodiilor se face direct din interfața programului.

Interfața programului este foarte intuitivă, cu toate opțiunile ușor de găsit, astfel folosirea este foarte simplă chiar și pentru cine nu a mai folosit niciodată un asemenea software.

Cum se descarcă muzică gratis cu FrostWire? Mai întâi descărcați și instalați programul pe computer (este compatibil cu Windows, MacOS și Linux), îl deschideți și în partea de sus în stânga o să vedeți un spațiu de căutare.

Scrieți în spațiul de căutare numele unui artist sau titlul unei melodii, așteptați câteva secunde până programul finalizează căutarea apoi lângă fiecare titlu găsit aveți opțiunea de ascultare și de descărcare.

Rezultatele pot fi sortate în funcție de tipul fișierului, adică audio, video, imagini, documente, arhive sau torrent.

Mulțumită faptului că FrostWire are și un player audio încorporat, melodiile pot fi ascultate înainte de download, în acest mod vă dați seama dacă este melodia pe care o doriți și dacă este de calitate.

Evoluția descărcării o puteți urmări în panoul ”Transferuri”.

FrostWire reușește să găsească cam orice melodie, începând cu muzică nouă și terminând cu muzică populară românească.

Dacă sunteți în căutarea unui program de descărcat muzică gratis, FrostWire merită încercat. Pentru download accesați site-ul oficial.

Descarcă muzică gratis pe laptop sau PC cu Music2pc

Music2pc este un program de descărcat muzică gratis foarte asemănător cu Songr.

Nu este un program P2P și nu descarcă muzică de pe rețeaua BitTorrent. Music2pc caută și permite download-ul melodiilor de pe diferite baze de date muzicale.

Folosirea este foarte simplă: după ce instalați programul îl deschideți și tastați în spațiul dedicat căutării numele unui artist sau titlul unei melodii. Programul va crea o listă cu rezultatele găsite și lângă fiecare rezultat aveți opțiunea pentru download.

Interfața grafică este foarte ușor de înțeles, cu toate comenzile ușor accesibile, astfel chiar și utilizatorii începători nu vor avea probleme la utilizarea programului.

Ca să descărcați acest program de descărcat muzică pe computer accesați site-ul oficial.

Site-uri de descărcat muzică gratis și legal

Dacă nu căutați muzică de artisti celebri, ci melodii neacoperite de drepturile de autor, care pot fi descărcate legal, vă sfătuiesc să folosiți unul dintre următoarele servicii de streaming muzical, unde găsiți melodii publicate cu licența „Creative Commons” și „Free Art License”, liber utilizabile în proiecte personale sau comerciale. În general, aceste melodii aparțin unor artisti necunoscuți, care pun la dispoziție gratis creațiile lor.

Acestea sunt unele site-uri unde puteți să găsiți si să descărcați muzica gratis și legal:

Voi ce program de descărcat muzica folosiți?

Lasă un comentariu