VPN gratuit și nelimitat oferit de browserul Opera

Browserul Opera îți permite să activezi un VPN gratuit și nelimitat, care schimbă adresa IP și poți vizita site-uri web ca și cum ai naviga pe internet dintr-o altă țară.

Opera este unul dintre cele mai vechi browsere (programe de navigat pe internet), o foarte bună alternativă la Chrome, Firefox sau Microsoft Edge.

În ultimul timp a pierdut foarte mult din popularitate, doar 2,4% din utilizatorii de internet îl mai folosesc, dar recentele schimbări au făcut din Opera din nou un browser atractiv, care ar trebui utilizat măcar în anumite circumstanțe.

În acest articol nu o să vorbesc despre browserul Opera în general, ci doar despre funcția VPN pe care o pune la dispoziție gratuit cu trafic nelimitat.

Când este util să navighezi pe internet folosind un VPN?

Folosirea unui VPN este foarte utilă atunci când dorești să accesezi site-uri blocate sau cenzurate în România (sau altă țară).

Poți să folosești un VPN atunci când ești limitat de anumite servicii online, care se folosesc de adresa IP ca să-ți limiteze accesul.

Un alt caz, în care este util să folosești un VPN, este atunci când vrei să vizionezi catalogul de filme oferite utilizatorilor din alte țări de principalele platforme, cum ar fi Netflix, Amazon Prime sau Disney+. Se știe că lista de filme disponibile pe aceste platforme de filme online este diferită în funcție de țară sau regiune.

Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a încerca noi funcții pe site-uri precum Google și Facebook, care lansează adesea servicii doar în SUA pentru o încercare inițială.

Și nu în ultimul rând, poți să folosești un VPN atunci când dorești să-ți ascunzi adresa IP reală, pentru a naviga pe internet în mod anonim.

Cum activezi opțiunea VPN pe Opera?

Ca să folosești opțiunea VPN oferită de Opera trebuie să descarci și să instalezi ultima versiune a programului de pe site-ul oficial.

După ce ai instalat Opera, deschizi browserul și poți activa opțiunea VPN gratis făcând click pe pictograma ”Meniu”, cea cu cele trei liniuțe orizontale, din colțul stânga sus.

La secțiunea ”Confidențialitate și securitate”, lângă unde este scris VPN, faci click pe ”Activare în Setări”.

Se va deschide o nouă filă de unde poți să activezi funcția VPN, ca în imaginea de mai jos.

activare VPN gratuit Opera

După ce activezi opțiunea, în bara de navigare o să observi o pictogramă albastră pe care scrie VPN.

Dacă apeși pe acea pictogramă poți să vezi noua adresa IP cu care navighezi pe internet și poți să schimbi locația alegând între ”Locație optimă”, Europa, America sau Asia.

VPN gratuit și nelimitat

În mica fereastră care se deschide făcând click pe pictograma VPN din bara de navigare poți să vezi și un grafic cu traficul lunar folosit utilizând acest serviciu.

După cum am spus deja, traficul de date prin VPN, oferit de Opera, este nelimitat.

Concluzie

VPN-ul gratuit oferit de Opera este unul dintre cele mai bune: rapid și de încredere, navighezi pe internet fără încetiniri și fără limită, dacă vrei poți să-l lași activ mereu.

Singura problemă cu acest VPN este că funcționează mai mult ca un proxy, care nu ascunde cu adevărat identitatea computerului folosit și nu criptează tot traficul de internet (traficul generat de pluginuri și WebRTC nu este filtrat).

În orice caz, este un VPN gratuit foarte util să te conectezi la site-uri web blocate, astfel poți să vezi conținut care în România nu este disponibil pentru motive de copyright, permisiuni sau cenzuri.

Lasă un comentariu