În acest articol găsești o listă cu aplicații de dating, de la cele mai cunoscute până la cele mai inovatoare. Pentru toți cei care doresc să-și găsească sufletul pereche sau să-și extindă cercul de prieteni.
Aplicațiile de întâlniri sunt o modalitate din ce în ce mai răspândită și simplu de utilizat care permite, chiar și celor mai timizi, să cunoască persoane noi.
Iată care sunt cele mai folosite aplicații de dating în România:
Facebook Dating
Nu este o aplicație creată special pentru întâlniri online, ci o opțiune oferită gratuit de aplicația Facebook.
Opțiunea Facebook Dating este disponibilă numai în aplicația mobilă (Android, iOS), așa că nu o puteți accesa cu un browser web sau pe computer.
Crearea contului pe Facebook Dating este gratuit și simplu de făcut.
Din meniul aplicației Facebook derulează până la Dating, apasă pe opțiune și urmează pașii pentru crearea contului.
Pentru crearea contului Dating sunt folosite datele pe care care le-ai folosit la înregistrarea pe Facebook, cum ar fi numele, anul nașterii, ocupația sau pozele, dar, dacă dorești, aceste date pot fi schimbate.
Trebuie menționat că, deși Facebook Dating folosește datele de pe Facebook, niciunul dintre prietenii tăi nu va știi că ți-ai făcut cont și pe Dating.
Apoi trebuie să indici caracteristicile pe care să le aibă persoana ideală pentru tine.
Cum ar fi distanța față de tine, identitatea de gen, intervalul de vârstă, înălțimea, nivelul de educație, stilul de viață (copii sau nu) și religia.
De asemenea, poți decide să arăți postările tale de pe Instagram pe profilul tău de întâlniri.
După ce ai terminat configurarea, aplicația începe să-ți propună diferite profiluri de persoane bazându-se pe alegerile pe care le-ai făcut când ai creat contul Dating dar și pe ceea ce ai putea avea în comun cu acele persoane.
Algoritmul Facebook Dating funcționează pentru a afișa cele mai interesante potriviri în funcție de locurile vizitate, locație, interese comune și obiceiuri sociale similare.
Când un profil te interesează atinge pictograma cu inimioară, dacă vrei să treci mai departe apasă pe pictograma cu ”X”.
Dacă dorești mai multe informații înainte să iei o decizie apasă pe poză, astfel vei vedea toate detaliile și alte poze.
Când aprecierea este reciprocă, vei putea să comunici cu persoana respectivă.
Dacă nu ai deja instalată aplicația Facebook pe telefon o poți descărca gratuit de pe Google Play pe telefon cu Android sau de pe App Store pe iPhone.
Tinder
Tinder este una dintre cele mai cunoscute și folosite aplicații de dating în întreaga lume.
Lansată în 2012, Tinder a fost prima aplicație de întâlniri care a folosit glisarea (swipe) spre dreapta dacă te interesează o persoană sau spre stânga dacă nu îți place.
Înscrierea pe platformă este simplă: poți crea un cont cu o adresă email, număr de telefon sau cont de socializare, cum ar fi Facebook sau Google.
Completează datele despre tine, cum ar fi vârsta și sexul, adaugă câteva poze și activează localizarea, în acest mod Tinder poate să-ți propună profiluri de persoane din apropierea ta.
Utilizarea este simplă: dacă o persoană propusă de algoritm te interesează glisează spre dreapta, dacă nu te interesează spre stânga.
Eventual poți utiliza și pictogramele în formă de inimioară sau X.
Când două persoane se plac reciproc, se activează mesageria din aplicație și astfel se poate comunica.
Tinder este o aplicație de întâlniri gratuită, dar unele opțiuni sunt contra cost.
De exemplu, dacă vrei să vezi cine ți-a apreciat profilul trebuie să plătești un abonament.
În orice caz, funcțiile de bază sunt gratuite pe termen nelimitat.
Ca să încerci aplicația de dating Tinder pe telefon Android o poți descărca gratuit de pe Google Play. Pentru iPhone o poți descărca gratuit de pe App Store.
Bumble
Bumble este o altă aplicație de dating cunoscută și utilizată în România.
Este foarte asemănătoare cu Tinder în ceea ce privește interfața grafică și funcționarea, dar spre deosebire de aceasta, doar femeile pot face primul pas.
Bună! Sunt Florin Groza, autorul articolelor de pe blogul floringroza.ro.
Specializat în SEO, programare, web design și marketing online, îmi folosesc cunoștințele pentru a vă ghida prin complexitatea tehnologiei. Fie că e vorba de AdSense, Google Ads, WordPress sau inteligență artificială, scopul meu este să vă ofer sfaturi practice și utile.